Vedeta TV a dezvăluit cum pregătește plăcinta cu brânză și spanac.
Gabriela Cristea este mereu activă pe rețelele de socializare, acolo unde împarte numeroase rețete cu toți urmăritorii ei. După ce a pregătit în casă foile de plăcintă, aceasta a dezvăluit și cum realizează plăcinta cu brânză sărată și spanac, astfel că a menționat toate ingredientele necesare de care are nevoie, dar și cum pregătește umplutura pentru preparatul delicios. Cantitățile pe care le adaugă sunt din ochi, iar aceasta folosește mai multe tipuri de brânză, pentru un gust inedit.
Ingrediente:
- Foi plăcintă
- Spanac
- Brânză sărată
- Brânză cremoasă
- Feta
- 3 ouă
- Smântână de gătit
- Ceapă
- Sare
- Piper
- Oregano
Dressing:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- Smântână de gătit
- Ouă
- Apă minerală
„Nu știu cum sunteți voi, dar mie îmi place mult plăcinta cu brânză sărată și cu spanac înăuntru. Eu niciodată nu am cantități la plăcintă, mai ales la plăcinte mă pot juca într-un mod deosebit, nu va fi un efort foarte mare. Iau niște spanac, niște brânză sărată, dar cremoasă, am feta, ouă, smântână de gătit și ceapă.
Pe lângă toate lucrurile astea dau sare și piper, sare mai puțin pentru că deja brânza este sărată. Într-o tigaie încinsă punem ulei și călim ceapa, după 2 minute aducem și spanacul, asezonat cu sare și piper. Când spanacul a scăzut și nu mai este niciun pic de apă la spanacul din tigaie, oprim focul și ne ocupăm de brânză. Când vine vorba de brânză pentru plăcintă, vă puteți juca în funcție de ce aveți în casă, pentru că nu întotdeauna trebuie să mergeți la magazin să cumpărați.
O pun din ochi, mă orientez aproximativ cât e tava de mare și fărâmițez brânza. Adăugăm și brânză cremoasă, am și un iaurt grecesc, îl pun și pe acesta, punem și niște smântână lichidă, nu foarte multă. Vreau să pun și niște oregano, 3 ouă mari. Să nu uităm de ceapă și spanac, pentru că asta o să dea gustul acela deosebit produsului nostru. Amestecăm totul și avem umplutura pentru plăcintă.”,
Cum pregătește Gabriela Cristea plăcinta cu brânză sărată
Citește și: Cum pregătește Gabriela Cristea foile de plăcintă, chiar la ea acasă. „Arată senzațional și le-am desfăcut foarte subțiri.”
După ce umplutura este gata, Gabriela Cristea a întins foaia de plăcintă și a adăugat-o peste foaie, apoi a rulat din aproape în aproape, foaia fiind una foarte subțire. Rezultatul este unul delicios, iar pe deasupra a adăugat un dressing din smântână de gătit, ouă și apă minerală. Aceasta a mers la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. „Am întins cum am știut eu foaia mai bine și voi pune jumătate din umplutură pe prima foaie și voi întinde cât mai uniform, iar după aceea voi împături frumos, cu foaia mea de plăcintă făcută în casă. Fiind foarte subțire, trebuie să o luați din aproape în aproape și să împăturiți, dar cred că va ieși o plăcintă de o să ne lingem pe degete. Nu e perfectă, dar nici nu contează, pentru că la copt se vor forma foile de plăcintă. Facem dressing deasupra, smântână de gătit, niște apă minerală, ouă, amestec și turnam totul deasupra. Băgăm la cuptor la aproximativ 170 de grade pentru 25-30 de minute, depinde și de cuptor. Ce bine arată! Se simt aromele de brânză și miroase un pic și a ceapă. O lăsăm un pic să se răcească, iar după o gustăm, că e bună. Plăcinta mea de brânză cu spanac este gata, cam așa arată și în secțiune. Bună rău. Nimic nu e greu în bucătărie, dacă doar te concentrezi un pic.”, a mai spus vedeta TV.