Placinta cu branza si iaurt satisface cu succes toate gusturile pofticiosilor din casa ta.
Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
4-5 oua
400 g telemea de vaca (putin sarata)
400 g iaurt
250 g zahar
1 fiola de esenta de vanilie
putin unt
Mod de preparare
Scoate foile de placinta si lasa-le putin la dezghetat, pentru a le putea manevra usor in tava.
Intre timp, prepara umplutura pentru placinta. Amesteca bine branza rasa cu iaurtul, ouale, vanilia si zaharul pana obtii o pasta consistenta. Unge tava de placinta cu putin unt.
Pune cateva foi pe fundul tavii, toarna jumatate din umplutura, pe care o intinzi bine, si apoi adauga un nou rand de foi. Pune si restul de umplutura si acopera placinta cu ultimul strat de foi.
Unde suprafata placintei cu putin galbenus sau cu apa amestecata cu zahar, pentru a capata un aspect frumos, dupa coacere.
Baga tava la cuptor, aproximativ 30-40 de minute, pana cand placinta se rumeneste deasupra.
Sursa: Copilul.ro
Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
4-5 oua
400 g telemea de vaca (putin sarata)
400 g iaurt
250 g zahar
1 fiola de esenta de vanilie
putin unt
Mod de preparare
Scoate foile
de placinta si lasa-le putin la dezghetat, pentru a le putea manevra usor in tava. Intre timp, prepara umplutura pentru placinta. Amesteca bine branza rasa cu iaurtul, ouale, vanilia si zaharul pana obtii o pasta consistenta. Unge tava de placinta cu putin unt.
Pune cateva foi pe fundul tavii, toarna jumatate din umplutura, pe care o intinzi bine, si apoi adauga un nou rand de foi. Pune si restul de umplutura si acopera placinta cu ultimul strat de foi.
Unde suprafata placintei cu putin galbenus sau cu apa amestecata cu zahar, pentru a capata un aspect frumos, dupa coacere.
Baga tava la cuptor, aproximativ 30-40 de minute, pana cand placinta se rumeneste deasupra.
Sursa:
Copilul.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro