Placinta cu branza si mere! Sigur nu ai mai mancat asa ceva!

Placinta cu branza si mere! Sigur nu ai mai mancat asa ceva!

Aceasta reteta se prepara destul de usor. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.
Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja de lamaie si se omogenizeaza bine. La final se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca bine branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta de rom, grisul si stafidele. Se da la rece 10 minute, timp in care se caramelizeaza merele, astfel: zaharul ramas il caramelizam, se adauga untul, iar cand s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze.
Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi un strat de mere caramelizate, iarasi restul de branza si deasupra merele ramase. Se taie surplusul de aluat ramas pe margini. Se da tava la cuptor, 50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Sursa

Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja de lamaie si se omogenizeaza bine.

La final se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca bine branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta de rom, grisul si stafidele. Se da la rece 10 minute, timp in care se caramelizeaza merele, astfel: zaharul ramas il caramelizam, se adauga untul, iar cand s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi un strat de mere caramelizate, iarasi restul de branza si deasupra merele ramase. Se taie surplusul de aluat ramas pe margini. Se da tava la cuptor, 50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Sursa

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Shakshuka, rețeta gustoasă pregătită de Alina Laufer. “Este delicioasă ca mic dejun și brunch.”

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit

Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”

Deniz Bolisik, actrița care a dat viață personajului principal Nefise în serialul Aripi frânte, schimbare uluitoare de look! Iată cum arată în prezent celebra actriță și la ce trucuri a apelat

De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...