Plăcinta cu brânză și miere reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcintă cu brânză și miere. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu brânză și miere, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Plăcintă cu brânză și miere
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de plăcintă cu brânză și miere, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră și 15 minute
Timp de răcire – o oră și 15 minute
Timp total – 3 ore
Porții – 8 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Plăcintă cu brânză și miere
- 250 g de făină
- un sfert de cană de zahăr granulat
- sare (după gust)
- o cană de unt (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de apă cu gheață
- 400 g brânză sărată
- 30 g cașcaval
- 2 cutii de 185 g de brânză de vaci cu smântână (la temperatura camerei)
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- miere
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze
Mod de preparare - Plăcintă cu brânză și miere
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea aluatul pentru plăcintă. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga 250 de grame de făină, un sfert de cană de zahăr granulat , sare (după gust), ingrediente pe care le vom mixa. Imediat apoi vom adăuga și o cană de unt (la temperatura camerei) și continuăm să amestecăm, pentru a obține aluatul dorit. La scurt timp, vom adăuga și un sfert de cană de apă cu gheață, în timp ce continuăm să mixăm.
Pasul 2. În continuare, vom transfera aluatul pe o hârtie de copt, pe care am așezat-o pe o suprafață plată și aducem aluatul la o formă rotundă, însă plată, cu ajutorul unui sucitor. Aluatul se pune într-o folie alimentară, iar apoi în frigider, pentru cel puțin o oră.
Pasul 3. După acest interval de timp, aluatul se scoate din frigider, se mai lasă puțin să se încălzească, iar apoi presărăm deasupra puțină făină și începem să îl mai aplatizăm. Odată obținută dimensiunea potrivită pentru tava de plăcintă, îl vom rula pe sucitor, pentru a-l așeza în tavă. De menționat este faptul că înainte să îl așezăm, este nevoie să mai oprim un sfert din cantitatea sa, pentru a forma mai târziu, câteva linii curbate, ca model. Excesul de aluat pe margini se îndepărtează, iar marginea se pliază. Introducem tava la congelator pentru aproximativ 15 minute.
Pasul 4. După acest interval de timp, scoatem tava din congelator, așezăm deasupra acesteia o hârtie de copt, un strat dublu de folie de aluminiu și câteva boabe de fasole uscată. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa de prepararea compoziției pentru plăcintă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom rade pe răzătoarea cu găuri mai mici, 400 de grame de brânză sărată, iar imediat apoi, și cele 30 de grame de cașcaval. În același bol, vom sparge și cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei) și cele 2 cutii de brânză de vaci cu smântână (la temperatura camerei), de 185 de grame fiecare. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca toate ingredientele, pentru a se încorpora.
Pasul 6. A venit timpul să scoatem tava de la cuptor, pentru a îndepărta folia de aluminiu și hârtia de copt. Imediat apoi, vom reintroduce tava la cuptor, pentru încă 10 minute.
Pasul 7. După cele 10 minute, vom scoate tava de la cuptor, pentru a turna compoziția de brânză pregătită, dar și pentru a așeza liniile curbate, formate din aluatul păstrat anterior. Le puteți așeza exact așa cum vă doriți, pentru a rezulta un format deosebit. Tava se introduce apoi la cuptor timp de aproximativ 55 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Pasul 8. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, vom aștepta să se mai răcească puțin plăcinta, apoi o vom unge cu puțină miere deasupra, ulterior o vom scoate și din tavă, iar rețeta este gata!
Plăcinta cu brânză și miere este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană