Placinta de sezon cu capsune este un deliciu! Trebuie sa o prepari macar o data familiei tale.
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj
4 cani capsuni
1 cana si 1/4 zahar alb
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri unt
1/3 cana faina
un praf de sare
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Unge o tava cu putin unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt. Asaza in aceasta o foaie de aluat. Intr-un bol incapator adauga zaharul, sarea, faina si scortisoara.
Deasupra adauga cea de-a doua foaie de aluat si din loc in loc, cresteaz-o usor cu ajutorul cutitului. Unge foaia apoi cu un ou batut. Coace placinta timp de 35-45 de minute sau pana cand aluatul este bine pratruns si formeaza la suprafata o crusta de culoare auriu-maronie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: acasa.ro