Plăcinta cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Plăcintă cu căpșune.
Rețetă de Plăcintă cu căpșune
Rețeta delicioasă de Plăcintă cu căpșune, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu căpșune este de o ora
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de Plăcintă cu căpșune este pentru 6 persoane
Ingrediente – Plăcintă cu căpșune
Ingrediente pentru aluat
- 200 g unt, la temperatura camerei
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 3 linguri de zahăr granulat
- un pliculeț de praf de copt
- 150 ml lapte, la temperatura camerei
- O cantitate mai mare de făină
Ingrediente pentru umplutură
- 1 kg căpșune proaspete
- 8 linguri de zahăr granulat
- 7 linguri de amidon
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie
să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Piept de pui în stil indian, Butter Chicken. Cu siguranță îți va plăcea!
Mod de preparare- Plăcintă cu căpșune
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de plăcintă cu căpșune, este să începem prin a scoate untul din frigider, timp în care ne vom ocupa de prepararea umpluturii.
- Așadar, în continuare, vom spăla căpșunele, le vom îndepărta codițele și le vom tăia în jumătăți. Ulterior, toate căpșunele se vor pune într-o oală de dimensiuni mai mari, pentru a le fierbe timp de 5 minute, alături de zahăr. Atenție însă! În cazul în care se va lăsa mult sirop, trebuie să cernem amidonul direct în oală și să folosim mai mult. Cu toate acestea, în cazul în care observăm că nu prea lasă, vom cerne mai puțin amidon în oală. Apoi lăsăm să fiarbă timp de 5 minute, moment în care vom stinge focul și îl vom lăsa să se răcească.
- Acum că untul este îndeajuns de moale, cu o lingură de lemn, îl vom amestecă cu zahărul, pentru a se omogeniza, moment în care vom adăuga și ouăle, pe care le vom încorpora bine de tot. Abia atunci vom turna laptele și vom adăuga și făina. Odată încorporate aceste ingrediente, a venit timpul să adăugăm praful de copt, pe care l-am stins cu oțet, în prealabil, iar apoi vom adăuga treptat și făina, pe care o vom amesteca cu o lingură de lemn, până se întărește, moment în care vom folosi mâna, până când aluatul nu va mai fi lipicios. Abia atunci îl vom împărți în două părți, una mai mare și una mai mică.
- Pe o suprafață plată, vom presăra făină, vom lua partea mai mare de aluat și o vom întinde cât să se potrivească pentru dimensiunea tăvii noastre de cuptor, pe care o vom unge cu puțin ulei. Aluatul se ia pe sucitor și se pune în tavă, astfel încât să se acopere toată suprafața sa, dar și marginile. Peste blat vom turna și compoziția de căpșune.
- Atunci când vine vorba despre cealaltă parte de aluat, trebuie să o întindem și pe ea pe o suprafață plată, pentru a o tăia cu cuțitul, în fâșii subțiri, pe care le vom pune deasupra. Tot acum vom separa și oul pentru ornat, iar cu o pensulă vom unge fășiile, pe care le așezăm una lângă alta, deasupra și presărăm și puțin zahăr.
- Tava se va introduce la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute sau până se rumenește. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă și îl vom introduce la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cât timp se fierb ouăle poșate. Timpul exact de fierbere pentru o consistență ideală!