Plăcintă cu carne. Un preparat sățios și delicios!

Plăcintă cu carne

Plăcinta cu carne se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu carne. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu carne, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de plăcintă cu carne 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră și 20 de minute 

Citește și: Negresă cu ciocolată și fulgi de migdale. desertul perfect dacă îți dorești un exterior dens, cu un interior moale!

Plăcintă cu carne [Sursa foto: freepik]

Citește și: Panna Cotta cu mango. Gustă și tu savoarea proaspătă de mango!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp de preparare - 40 

Timp total - 2 ore 

Rețeta este pentru 4 persoane 

Plăcintă cu carne [Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Ingrediente pentru aluat 

  • 600 g de făină 
  • 400 ml de lapte 
  • 2 ouă 
  • un pliculeț de drojdie uscată 
  • 40 ml de ulei 
  • Sare 

ingrediente pentru umplutură 

Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro

  • 500 g de carne de tocată, amestec de porc și vită 
  • 2 cepe tocate mărunt 
  • un ardei gras tocat mărunt 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Plăcintă cu carne [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga drojdia, cu laptele pe care l-am încălzit puțin în prealabil. Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga și făina, iar odată ce drojdia noastră s-a încorporat cu laptele călduț, aceste 2 ingrediente se vor turna împreună peste făină și vom începe să frământăm timp de câteva minute. Adăugăm și sare, după gust, iar ulterior încorporăm și ouăle, uleiul, și continuăm să frământăm până în momentul în care obținem un aluat care să nu se mai lipească nici de bol, dar nici de mâini. Imediat ce acest aspect a avut loc, vom lăsa aluatul deoparte în bol, să crească, la temperatura camerei, timp de aproximativ 30 de minute, timp în care își va dubla volumul. 
  2. În continuare, a venit momentul să ne ocupăm și de umplutura noastră. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga puțin ulei, și toată ceapa pe care am mărunțit o în prealabil, cu un strop de sare, după gust. Acum a venit momentul să adăugăm și carne tocată, și să lăsăm conținutul pe foc până când își va schimba culoarea. Condimentăm preparatul cu sare și piper negru măcinat după gust, mai amestecăm din când în când, iar apoi adăugăm și ardeiul pe care l-am tocat de asemenea mărunt în prealabil. Lăsăm conținutul pe foc până în momentul în care compoziția este făcută cu totul. 
  3. Acum că și compoziția noastră este gata ne vom putea ocupa de aluat în continuare. Cantitatea de aluat se va împărți în 4 bile de dimensiuni potrivite, întindem toate bilele cu ajutorul unui sucitor până vom forma o foaie rotundă, 2 dintre ele puțin mai groase, iar celelalte 2 puțin mai subțiri. În centrul celor 2 foi mai groase punem jumătate din amestecul de carne, a 2-a jumătate fiind păstrată pentru cea dea 2-a foaie mai groasă, iar deasupra așezăm și cea dea 2-a foaie mai subțire, și le unim capetele celor 2. Procesul se repetă și pentru cea dea 2-a plăcintă. 
  4. Preîncălzim cuptorul la 180 °C, așezăm pe o tavă de cuptor hârtie de copt, punem pe hârtie cele 2 plăcinte și introducem tava la cuptor timp de aproximativ 40 de minute sau până când observăm că este făcută. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Plăcintă cu carne [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Gustările – prieteni sau dușmani ai nutriției? Cum să faci alegeri sănătoase între mese

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

A murit Marius Bațu! Celebrul cântăreț urma să urce pe scenă, la noapte: "Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt"