Plăcintă cu ciuperci. Un desert francez sățios și sănătos!

Plăcintă cu ciuperci. Un desert francez sățios și sănătos!
Plăcintă cu ciuperci. Un desert francez sățios și sănătos!

Plăcinta cu ciuperci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu ciuperci.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu ciuperci, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Plăcintă cu ciuperci 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute 

Citește și: Cheesecake cu topping de ciocolată. Ușor de preparat și răcoritor!

retete de platouri
Plăcintă cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Supă cremă de roșii coapte și ardei gras. O alegere sănătoasă și plină de gust!

Timp de preparare – o ora 

Timp total – o ora si 30 de minute 

Rețeta este pentru 6 persoane 

Ingrediente  

  • 400 g faina  
  • 200 g unt 
  • 5 linguri de smântână  
  • 600 g ciuperci  
  • 2 cepe  
  • 300 g frișcă 
  • 5 ouă 
  • 250 g cașcaval 
  • Sare  
  • Piper negru măcinat 
  • Pătrunjel verde 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru

care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

placinta cu ciuperci
Plăcintă cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  • În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețeta este să începeți prin a tăia cele 200 de grame de unt în cubulețe, pentru ca ulterior să adăugați și cele 400 de grame de făina cernută în prealabil.  
  • În continuare se adaugă smântână și un praf de sare, după gust. Acum a venit momentul să începeți să frământați aluatul, pentru ca ulterior să îl înfășurați în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de aproximativ 30 de minute.  
  • Acum a venit timpul să va ocupați și de ciuperci, să le spălați și tăiați în bucăți mici. Lăsați câteva ciuperci de aceeași dimensiune sau tăiate doar în jumătate, pentru ornat. Ceapa se toacă mărunt și ea și se călește într-o tigaie de dimensiuni mai mari, împreună cu ciupercile în puțin ulei până se evaporă umezeală.  

placinta cu cartofi
Plăcintă cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

  • În continuare, pregătiți sosul, prin a bate cele 5 ouă, peste care adăugăm cele 5 linguri de smântână și amestecăm bine ingredientele. Dați brânza pe răzătoarea fină și condimentați cu sare și piper negru măcinat, după gust.  
  • Acum trebuie să scoatem aluatul din frigider și să îl întindem uniform într-o tavă unsă cu unt în prealabil, formând margini înalte, iar în aluat trebuie să faceți găuri în aluat cu o furculiță. Acum trebuie să aranjați ciupercile, în funcție de preferințe, se toarnă sosul și plăcintă se decorează cu ciupercile tăiate în jumătăți, păstrate de mai devreme. 
  • Coaceți plăcinta la o temperatură de 180 de grade timp de aproximativ o ora. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcinta din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, puțin rece. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Plăcintă cu ciuperci[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Supă cremă de roșii coapte și ardei gras. O alegere sănătoasă și plină de gust!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies