Plăcinta cu ciuperci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu ciuperci.
Rețetă de Plăcintă cu ciuperci
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Cheesecake cu topping de ciocolată. Ușor de preparat și răcoritor!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Supă cremă de roșii coapte și ardei gras. O alegere sănătoasă și plină de gust!
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 400 g faina
- 200 g unt
- 5 linguri de smântână
- 600 g ciuperci
- 2 cepe
- 300 g frișcă
- 5 ouă
- 250 g cașcaval
- Sare
- Piper negru măcinat
- Pătrunjel verde
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente
este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețeta este să începeți prin a tăia cele 200 de grame de unt în cubulețe, pentru ca ulterior să adăugați și cele 400 de grame de făina cernută în prealabil.
- În continuare se adaugă smântână și un praf de sare, după gust. Acum a venit momentul să începeți să frământați aluatul, pentru ca ulterior să îl înfășurați în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
- Acum a venit timpul să va ocupați și de ciuperci, să le spălați și tăiați în bucăți mici. Lăsați câteva ciuperci de aceeași dimensiune sau tăiate doar în jumătate, pentru ornat. Ceapa se toacă mărunt și ea și se călește într-o tigaie de dimensiuni mai mari, împreună cu ciupercile în puțin ulei până se evaporă umezeală.
- În continuare, pregătiți sosul, prin a bate cele 5 ouă, peste care adăugăm cele 5 linguri de smântână și amestecăm bine ingredientele. Dați brânza pe răzătoarea fină și condimentați cu sare și piper negru măcinat, după gust.
- Acum trebuie să scoatem aluatul din frigider și să îl întindem uniform într-o tavă unsă cu unt în prealabil, formând margini înalte, iar în aluat trebuie să faceți găuri în aluat cu o furculiță. Acum trebuie să aranjați ciupercile, în funcție de preferințe, se toarnă sosul și plăcintă se decorează cu ciupercile tăiate în jumătăți, păstrate de mai devreme.
- Coaceți plăcinta la o temperatură de 180 de grade timp de aproximativ o ora. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcinta din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit, puțin rece. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.