Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!

Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!
Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!

Coacazele sunt niste fructe foarte gustoase si indragite de cei mici, asa ca o placinta cu umplutura de coacaze va fi pe gustul lor.

 

Ingrediente aluat
- 150 g. faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt
Ingrediente pentru umplutura
- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua
Mod
de preparare
Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine. Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.
Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema. Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.
Sursa

Ingrediente aluat

- 150 g.

faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt

Ingrediente pentru umplutura

- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua

Mod de preparare

Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine.
Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.

Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema.
Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.

Sursa

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies