Placinta cu dovleac este foarte sanatoasa si un dulce care poate fi preparat si in perioada de post.
Ingrediente:
- 1kg dovleac
- 7 linguri zahar
- 1 pachet foi de placinta din comert
- 100 ml ulei
- 50 ml apa
- 2 linguri zahar pudra
- scortisoara
Mod de preparare
Se spală şi se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăţi potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie.
Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se unge cu puţin ulei o tavă sau se pune hârtie de copt. Se pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt umezită şi se unge cu ulei. Folosiţi o pensulă de bucătărie sau o lingură. Se stropeşte foaia cu puţină apă şi se aşează cea de-a doua foaie.
Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei şi se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuţit bine ascuţit în cuburi, aşa crudă cum e, şi se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc. Se lasă 35-40 de minute sau până când se rumeneşte frumos.
Când se scoate, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să stea cam 10 minute.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro