Plăcinta cu roșii si busuioc reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc, preparata exact pe gustul vostru.
Rețetă de Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc, absolut delicioasa, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Re ț eta de Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc este pentru 8 persoane
Ingrediente – Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc
- 2 foi de patiserie
- 2 roșii mari, feliate subțire
- O jumătate de ceapă roșie tăiată subțire
- 1 cățel de usturoi tăiat fin
- 1 lingură de ulei de măsline
- O jumătate de linguriță de sare
- Un sfert de linguriță de piper negru măcinat
- O jumătate de cană de brânză feta fărâmițată
- O jumătate de cană de brânză parmezan rasă
- Un sfert de cană de frunze proaspete de busuioc tăiate fin
- 1 ou bătut
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Plăcintă cu foi de patiserie, roșii si busuioc
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pasul 2. Întindeți cele 2 foi de patiserie pe o suprafață de lucru și tăiați-le într-un cerc de aproximativ 25 de centimetri în diametru.
Pasul 3. Puneți foaia de patiserie tăiată într-o tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
Pasul 4. Într-un castron mediu, amestecați 2 roșii mari, feliate subțire, o jumătate de ceapa roșie tăiată subțire, un cățel de usturoi tocat, o lingura de ulei de măsline, o jumătate de linguriță de sare și un sfert de linguriță de piper negru măcinat. Amestecați bine până când ingredientele sunt bine încorporate.
Pasul 5. Așezați amestecul de roșii deasupra foi de patiserie.
Pasul 6. Întindeți a doua foaie de patiserie și tăiați-o într-un cerc de 25 de centimetri în diametru. Așezați foaia de patiserie deasupra amestecului de roșii și brânză, apăsând marginile pentru a sigila plăcinta.
Faceți câteva găuri în vârful plăcintei pentru a permite aburului să iasă.Pasul 7. Pensulați plăcinta cu ou bătut și coaceți-o în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când crusta este aurie și crocantă.
Pasul 8. Lăsați plăcinta să se răcească timp de câteva minute sau până când considerați că este bună de consumat, apoi tăiați în felii și serviți!
Pasul 9. Această plăcintă cu foi de patiserie și roșii cu busuioc este o rețetă simplă și gustoasă pe care. Poți să o servești ca fel principal sau ca aperitiv.
Plăcinta cu foi de patiserie, roșii si busuioc este gata și se poate servi calda. Poftă bună!
Citește și: Cheesecake San Sebastian cu căpșune. Perfect pentru a vă răsfăța!