Daca ti-e pofta de gustul copilariei, incearca aceasta delicioasa placinta cu gris.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta subtirele
4 cani de zahar
4 cani de lapte
4 oua
1 cana gris-sa fie cat mai fin
1-2 pliculete zahar vanilat
100 g unt
Punem laptele la fiert.
Amestecam zaharul cu grisul. Apoi adaugam ouale batute (ca la omleta)peste gris. Punem si pliculetele de zahar. Apoi turnam compozitia peste laptele pus la fiert si continuam sa amestecam la foc moderat pana ce se ingroasa compozitia. Topim untul si ungem tava sifiecare foaie de placinta. Dupa ce am uns jumatate din foi, punem crema si continuam cu pusul foilor peste crema-le ungem si pe acestea cu unt. Inainte de a o baga la cuptor, taiem placinta in felii potrivite.
Cat timp sta la cuptor, pregatim siropul din 2 cani de apa, 2 cani de zahar si zahar vanilat sau alte esente. Cand prajitura este scoasa din cuptor si este calda, turnam siropul peste ea. Se lasa la racit aproximativ 3 ore.
Sursa
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta subtirele
4 cani de zahar
4 cani de lapte
4 oua
1 cana gris-sa fie cat mai fin
1-2 pliculete zahar vanilat
100 g unt
Punem
laptele la fiert. Amestecam zaharul cu grisul. Apoi adaugam ouale batute (ca la omleta)peste gris. Punem si pliculetele de zahar. Apoi turnam compozitia peste laptele pus la fiert si continuam sa amestecam la foc moderat pana ce se ingroasa compozitia. Topim untul si ungem tava sifiecare foaie de placinta. Dupa ce am uns jumatate din foi, punem crema si continuam cu pusul foilor peste crema-le ungem si pe acestea cu unt.
Inainte de a o baga la cuptor, taiem placinta in felii potrivite.
Cat timp sta la cuptor, pregatim siropul din 2 cani de apa, 2 cani de zahar si zahar vanilat sau alte esente. Cand prajitura este scoasa din cuptor si este calda, turnam siropul peste ea. Se lasa la racit aproximativ 3 ore.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro