Bunica Gherghina de pe Tik-Tok a pregătit o rețetă de plăcintă cu gutui, simplă și foarte rapid de pregătit.
Bunica Gherghina este cunoscută în mediul online pentru toate rețetele sale pe care le pregătește pentru cei care o urmăresc, astfel că aceasta reușește cu doar câteva ingrediente să-i surprindă pe toți iubitorii de mâncăruri simple și tradiționale. Cu gândul la copilărie și la mâncarea pregătită de bunici, aceasta reușește de fiecare dată să aducă un gust inedit în farfurie, astfel, acum, în prag de sărbători, a pregătit un desert delicios care poate fi pus pe masa de
Crăciun, rapid și simplu.
Bunica Gherghina a împărtășit toate ingredientele de care are nevoie pentru a pregăti plăcinta de gutui, astfel că a început prin a căli fructele, cu patru linguri de ulei, până când toată zeama s-a scurs, ulterior se apucă de aluat, iar cel mai important, menționează că apa pe care o adăugăm în făină trebuie să fie călduță. Se realizează foile de mărimea tăvii în care dorim să facem plăcintă, iar când aceasta este asamblată, este înțepată în mai multe locuri pentru a se coace uniform și este lăsată la cuptor până când e gata.
“Pregătesc plăcintă de gutui. Pentru această plăcintă ne trebuie următoarele ingrediente. 500 g de făină, 6 gutui mai mari pe care le călim bine pe foc. Ulei, sare, nucă măcinată, drojdie, zahăr cu scorțișoară și un praf de copt. Când căliți gutuia, puneți zahăr cât vă place. Puneți și patru linguri de ulei, pentru că gutuile sunt uscate. Le căliți până nu mai au zeamă. Pentru aluat trebuie un praf de sare, un pic de praf de copt, o bilă de drojdie, două cești mici de apă. Apa trebuie să fie călduță pentru frământat. O ceașcă de ulei. Așa trebuie să arate coca. Punem și zahărul cu scorțișoară în gutui. Am făcut trei foi. Faceți foile în funcție de cum aveți tava. Acum punem stratul de gutui, nucă măcinată coaptă. Înțepăm în mai multe locuri și mergem cu ea la cuptor. Acesta este rezultatul la plăcinta cu gutui.”, a povestit bunica Gherghina.