Plăcintă cu lime. Descoperiți gustul răcoritor și umplutura cremoasă!

Plăcintă cu lime

Plăcinta cu lime se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu lime. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu lime, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcintă cu lime

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de lasagna cu spanac! Cum gătește chef Roxana Blenche acest preparat: „Este super ușor de făcut și super bun. Este un deliciu și o să vă impresionați toți prietenii și familia.”

Plăcintă cu lime [Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola. O combinație picantă și proaspătă, un deliciu pentru iubitorii de gusturi intense!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

Plăcintă cu lime [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru crustă:
- 250 g de biscuiți digestivi sau graham
- 100 g de unt topit
- 2 linguri de zahăr

Ingrediente pentru umplutură:
- 4 gălbenușuri de ou
- 400 ml de lapte condensat îndulcit
- 120 ml de suc de lime proaspăt stors (aproximativ 5 lime)
- Coaja rasă de la 2 lime

Plăcintă cu lime [Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru decorare:
- 250 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri zahăr pudră
- Felii de lime pentru decor

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

Plăcintă cu lime [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

  1. Pasul 1. Prepararea Crustei: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți biscuiții într-un robot de bucătărie și măcinați-i până obțineți firimituri fine. Dacă nu aveți un robot de bucătărie, puteți pune biscuiții într-o pungă de plastic și să-i zdrobiți folosind un sucitor. Într-un bol mare, amestecați firimiturile de biscuiți cu zahărul și untul topit până când amestecul devine omogen și ușor lipicios. Turnați amestecul de biscuiți într-o formă de plăcintă de 23 cm și presați-l ferm pe fundul și pe părțile laterale ale formei, pentru a forma o crustă uniformă. Coaceți crusta în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute sau până când devine ușor aurie. Lăsați crusta să se răcească complet înainte de a adăuga umplutura.

  2. Pasul 2. Prepararea umpluturii: Într-un bol mare, bateți gălbenușurile de ou cu un mixer până devin deschise la culoare și cremoase, aproximativ 3-4 minute. Adăugați laptele condensat îndulcit peste gălbenușuri și continuați să bateți până când amestecul devine omogen și dens, aproximativ 3 minute. Adăugați sucul de lime și coaja rasă de lime în amestecul de ou și lapte condensat, amestecând bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

  3. Pasul 3. Coacerea plăcintei: Turnați umplutura de lime în crusta răcită și nivelați suprafața cu o spatulă. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute, sau până când umplutura este fermă la atingere, dar încă ușor moale în centru. Lăsați plăcinta să se răcească complet la temperatura camerei, apoi transferați-o în frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se răci bine și a se întări.

  4. Pasul 4. Decorarea: Într-un bol mare, bateți smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până obțineți vârfuri moi.  Întindeți sau folosiți un poș pentru a pune frișca deasupra plăcintei răcite. Decorați cu felii de lime pe deasupra pentru un aspect proaspăt și atractiv.

  5. Pasul 5. Servirea: Tăiați plăcinta în felii și serviți-o rece, savurând combinația perfectă de crustă crocantă, umplutură de lime cremoasă și frișcă răcoritoare. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Plăcintă cu lime [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Mousse în trei culori. Descoperă echilibrul perfect de dulce și cremos!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor