Plăcinta cu mere rase se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu mere rase. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu
Rețetă de Plăcintă cu mere rase
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Plăcintă de dovleac ca o operă de artă culinară. Ghid pas cu pas pentru o rețetă perfectă și savuroasă!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Pentru umplutura de mere
- 2,5 kg mere
- 250 g zahar
- 100 g miez de nuca
- coaja rasa de la o lămâie
- putina scorțișoară pudra
Pentru aluat
- 550 g faina
- 300 g unt
- 150 g zahar pudra
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 3 oua
- 3 gălbenușuri de ou
- coaja rasa de la o lămâie
- putina sare de bucătărie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați
Mod de preparare
- Pentru a face aluat fraged, pune toate ingredientele aluatului direct din frigider într-un vas mare și amestecă-le ușor. Aluatul trebuie preparat rece din ingrediente reci pentru a fi cât mai fraged posibil. Împarte aluatul în două părți egale și pune fiecare parte într-o folie alimentară.
- Pentru a face umplutura de mere, după ce a trecut timpul de așteptare de o ora pentru aluat, folosește un cuțit pentru a scoate miezul de nucă. Apoi, spălați merele și curățați-le de coajă. Apoi, lasă merele la scurs într-o strecurătoare timp de cel mult 10 minute, deoarece daca le vei tine mai mult, vor oxida și se vor închide la culoare.
- Pentru a face prăjitura cu mere, încălzește un cuptor la 170 de grade Celsius. Între timp, taie o hârtie de copt ceva mai mare decât tava aleasa. Scoate o bucată de aluat din frigider și pune-o pe hârtia de copt pe o masă, lăsând marginile libere, astfel încât aluatul să fie cam de dimensiunea tăvii. Apoi, pune toată foaia de aluat pe hârtia de copt,
- Scoateți al doilea aluat din frigider și întindeți-l pe o foaie de copt astfel încât să fie cam de dimensiunea tăvii sau puțin mai mare. Apoi, folosiți o furculiță sau o spatulă pentru a amesteca zahărul, scorțișoara și coaja rasă de lămâie și pentru a va asigura că stratul de mere este uniform acoperit de zahăr, scorțișoară și coajă de lămâie. Apoi, rulează-l astfel încât să utilizezi sucitorul, făcând operațiunea mai simplă. Eliminați hârtia la sfârșit. Asigurați-vă că aluatul nu se umfla la copt folosind o furculiță. Apoi, ungeți prăjitura cu mere cu ou, folosind albușul rămas.
- Pune-o la cuptor la 170 de grade Celsius și las-o să se coacă aproximativ 50 de minute. Apoi scoate-o de la cuptor și pudreaz-o cu zahăr pudra când este suficient de caldă. Apoi las-o să se răcească înainte de a o scoate din tavă. Prăjitura cu mere este mai bună rece în a doua zi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.