Aceasta reteta are gust delicios in orice forma ai prepara-o. Iata ce ai de facut.
Ingrediente
1 ardei rosu
1 ardei galben
2 cepe
2 linguri ulei de masline
150g porumb la conserva
1 lingura paprika afumat
2 lingurite de fulgi de chilli
1 lingura pasta de tomate
100g sos BBQ
500ml supa de pui
600g piept de pui
2 foi de aluat de placinta
1 ou batut
patrunjel pentru decor
Mod de preparare
Curata de seminte si toaca ardeii grasi. Toaca ceapa marunt. Adauga uleiul intr-o tigaie mare si pune la foc mic. Adauga ardeii si ceapa. Prajeste timp de 30 de minute. Adauga porumbul, paprika, chilli, pasta de tomate si sosul BBQ. Mai gateste inca 5 minute.
Pune supa de pui la fiert. Adauga pieptul de pui si fierbe timp de 20 de minute. Ia-l de pe foc si taie in fasii. Intre timp, redu sosul pana devine lipicios.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Pune puiul in tava cu sos, amestec abine si pune la frigider.
Intinde aluatul in doua cercuri mari si pune una din ele pe hartie de copt. Adauga mix de pui in centru, apoi creeaza un inel de carne in jurul centrului, lasand spatiu intre partea din mijloc si partea exterioara.
Pune cealalta bucata de aluat pe deasupra si unge du unt. Folosind mainile, preseaza bine pentru a inchide aluatul. Cresteaza apoi felii pana in centru pentru a face 12 felii. Intoarce fiecare felie, astfel incat umplutura sa fie cu fata in sus. Unge cu ou si coace timp de 30 de minute.
Taie marunt patrunjelul si presara peste placinta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro