Plăcintă cu spanac. Savuroasă și crocantă, direct din Turcia!

Plăcintă cu spanac

Plăcinta cu spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu spanac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu spanac, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Plăcintă cu spanac 

Rețeta delicioasă de plăcintă cu spanac, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de plăcintă cu spanac este de 30 de minute 

Plăcintă cu spanac [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- 30 de minute 

Timp total- o oră 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Rețeta de plăcintă cu spanac este pentru 6 persoane 

Plăcintă cu spanac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Sutlac. Încearcă și tu varianta turcească a orezului cu lapte!

Ingrediente – plăcintă cu spanac 

ingrediente pentru aluat 

  • 500 g de făină 
  • 250 ml de apă clocotită 
  • Un praf de sare, după gust 
  • 50 ml de ulei 

ingrediente pentru umplutură 

  • 1 kg de frunze de spanac proaspete 
  • o legătură de ceapă verde 
  • o legătură de usturoi verde 
  • 2 linguri de ulei 
  • sare, după gust 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Plăcintă cu spanac [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- plăcintă cu spanac 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să începem prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom cerne făina, dar și praful de sare peste ea. Amestecăm bine făina, pentru ca sarea să pătrundă pe toată suprafața sa, cu ajutorul unei spatule. 
  2. Intre timp, vom pune și apa la fiert, într-o oală de dimensiuni mai mari, iar în momentul în care a dat în clocot, vom începe să o adăugăm treptat, peste amestecul de făină și sare. Vom amesteca foarte bine, cu ajutorul unui tel sau a unei spatule, pentru ca aluatul să se omogenizeze cât mai bine cu putință. Imediat apoi, îl vom lăsa deoparte. 
  3. După ce s-a odihnit puțin, vom răsturna aluatul pe o suprafață plată, peste care am presărat făină în prealabil, pentru a-l putea frământa până când nu va mai fi lipicios. Abia atunci îl vom forma într-un rulou, de dimensiuni mai mari, iar ulterior îl vom lăsa deoparte timp de aproximativ 20 de minute. 
  4. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, vom începe prin a toca o legătură de ceapă verde, dar și cea de usturoi. Vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care am pus puțin ulei la încins, iar ulterior peste care vom adăuga ceapa verde și usturoiul verde pe care tocmai ce le-am tocat. Nu este nevoie să lăsați foarte mult timp în uleiul încins, ci doar cât să-și îndepărteze aromele intense. Abia apoi vom adăuga și frunzele de spanac, pe care le-am spălat și le-am scurs bine, în prealabil, dar le-am și tocat în fâșii mai mici. Amestecăm bine spanacul cu ceapa și usturoiul, timp de aproximativ un minut, iar apoi le condimentăm cu sare și piper, după gust. Stingem focul și lăsăm ingredientele să se răcească. 
  5. După ce aluatul nostru este gata de pregătit, pe suprafața plată vom pune puțin ulei, ulei care se va pune și pe sucitor. Așezăm aluatul pe suprafața plată și îl întindem într-o foaie subțire și lungă. În continuare, vom pune peste aluatul nostru, amestecul de spanac cu ceapă și usturoi, însă doar la unul dintre capetele foii de aluat, pe lungime. Ulterior, vom începe să rulăm aluatul pornind de la capătul cu umplutura, rulou pe care îl vom mai rula încă o dată sub formă de spirală. 
  6. Așadar, acum vom avea nevoie de o tavă pătrată de cuptor, în care vom așeza hârtie de copt. Spirala se așază în tavă, iar plăcinta cu spanac se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 30 de minute. 
  7. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar ulterior și plăcinta cu spanac, pe care o vom lăsa să se mai răcească puțin. Plăcinta este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

Plăcintă cu spanac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Fajitas cu pui. Savurează-le alături de prieteni!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Chifteluțe suedeze cu sos și piure de cartofi. O adevărată delicatesă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte