Plăcinta cu vișine și brânză dulce se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu vișine și brânză dulce.
Rețetă de plăcintă cu vișine și brânză dulce
Rețeta delicioasă de Plăcintă cu vișine și brânză dulce, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru aceast desert
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora si 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de plăcintă cu vișine și brânză dulce este pentru 6 persoane
Citește și: Cordon Bleu cu pui. O idee potrivită pentru o cină rapidă!
Citește și: Ruladă Red Velvet cu cremă albă. Numai bună pentru musafiri!
Ingrediente – Plăcintă cu vișine și brânză dulce
Ingrediente pentru aluat
- 350 g de făină
- 200 ml de lapte, la temperatura camerei
- 5 g de drojdie uscată
- sare
- 2 linguri de zahăr granulat
- 50 g de unt, la temperatura camerei
ingrediente pentru umplutura
- 350 g de brânză dulce
- 5 ouă, la temperatura camerei
- 150 g de zahăr granulat
- coajă de lămâie rasă
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- 200 g de vișine proaspete sau congelate
- 100 g de unt topit
- zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie
Mod de preparare- Plăcintă cu vișine și brânză dulce
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de plăcintă cu vișine și brânză dulce este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari. Pentru început în acest bol vom adăuga făina pe care o cernem în prealabil bine de tot, iar ulterior o amestecăm cu drojdia uscată, sare, după gust, dar și zahărul granulat.
- După acest interval de timp, vom împărți aluatul în 2 jumătăți, iar rând pe rând vom întinde foile pe o suprafață plată pe care am presărat făină în prealabil.
- În continuare este nevoie să topim și restul de unt, separat să scurgem bine brânza dulce și să o amestecăm cu zahărul granulat într-un bol de dimensiuni mai mari, cu ouăle, la temperatura camerei, pliculețul de zahăr vanilinat, coaja de lămâie, dar și vișinele pe care în cazul în care au fost congelate, acestea trebuie să fie spălate și scurse foarte bine, iar în cazul în care sunt proaspete, vișinele se vor da printr-un jet rece de apă, iar ulterior se vor lăsa și acestea la scurs.
- Fiecare foaie de aluat în parte se va tăia în dreptunghiuri, de dimensiuni cât de cât egale, astfel încât ulterior să așezăm pe fiecare bucată în parte puțin unt topit cu care o vom unge, iar apoi vom adăuga din amestecul de brânză dulce pe care l-am pregătit în prealabil, cu ajutorul unei linguri. Foile de aluat se vor îndoi în două, astfel încât să cuprindem la mijloc compoziția, iar cu ajutorul mâinilor vom sigila marginile astfel încât să ne asigurăm că va rămâne în interior.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor pe care vom așeza hârtie de copt, iar rând pe rând vom așeza și micile plăcinte ale noastre o brânză dulce și vișine, tavă care se va introduce la cuptor, imediat ce am uns deasupra cu unt plăcintele, la o temperatură de 180 °C timp de aproximativ 30 de minute sau până în momentul în care observăm că se rumenesc frumos deasupra.
- După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor, ulterior și plăcintele noastre mici din tavă, le vom presăra cu zahăr pudră, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.