Plăcinta cu brânză și cu stafide se numără printre cele mai iubite deserturi. Noi vă dezvăluim rețeta care o să vă ajute să o preparați în doar 30 de minute.
Cine nu a mâncat pe nerăsuflate delicioasele plăcinte cu brânză și cu stafide, pregătite de mame sau de bunici? Ei bine, puteți prepara și dumneavoastră această prăjitură, în mai puțin de o oră.
Plăcinta de brânză cu stafide, desertul copilăriei
Când spunem plăcintă, ne gândim automat la minunatele deserturi ale copilăriei, pe care mamele sau bunicile noastre le preparau cu drag la fiecare sărbătoare.
Știm că nu toate gospodinele se încumetă să prepare plăcinte, de teamă că foile nu vor ieși pufoase. Ei bine, noi vă dezvăluim cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu brânză și stafide, la care nu trebuie să vă chinuiți absolut deloc.
Pentru această plăcintă nu este nevoie să faceți foile clasice, ci doar să amestecați cu grijă toate ingredientele. Prăjitura va fi gata în doar 30 de minute, dar vă garantăm că este la fel de gustoasă ca și cea preparată după rețeta clasică. Ingrediente pentru plăcinta cu brânză și cu stafide:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- un kg de brânză dulce
- 5 ouă
- 150g făină
- 250g zahăr tos
- 200g stafide
- 150g smântână (trebuie să aibă cel puțin 20% grăsime)
- un pliculeț praf de copt
- esență de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
- esență de rom
Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu brânză și stafide
În primul rând, spălați stafidele și turnați apă fierbinte peste ele. Adăugați și puțină esență de rom sau de vanilie, pentru ca prăjitura să aibă o aromă mai intensă. Lăsați stafidele să se înmoaie pentru 10 minute.
Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți un praf de sare peste gălbenușuri și lăsați-le deoparte. Albușurile se bat spumă cât mai tare, după care începeți să adăugați treptat zahărul peste ele, în timp ce mixați.
Brânza dulce se scurge foarte bine și se amestecă ușor cu gălbenușurile frecate cu sare. Adăugați și coaja de lămâie rasă, esența de vanilie, dar și smântâna și amestecați toate ingredientele.
Apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin și omogenizați. La final, puneți și albușurile bătute spumă cu zahăr și încorporați foarte bine toate ingredientele.
Stafidele înmuiate și scurse se pun ultimele. Dacă vreți, puteți pune puțină făină peste stafide, pentru ca acestea să nu se lase pe fundul tăvii.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 45 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă, înainte să o tăiați.
Puteți presăra zahăr pudră peste plăcintă sau o puteți servi simplă.