Plăcinta de dovleac reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcintă de dovleac. Este o simfonie a gusturilor, cu aroma dulce și pufoasă a dovleacului, îmbinată armonios cu
Rețetă de Plăcintă de dovleac
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de plăcintă de dovleac, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru aceast ă re ț et ă de Plăcintă de dovleac este de 30 minute
Citește și: Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat
Citește și: Rețeta de Plăcintă cu gem de căpșune, preferată de cei mici!
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o oră si 20 minute
Re ț eta de Plăcintă de dovleac este pentru 8 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Plăcintă de dovleac
- 2 căni de făină+ 2 linguri
- 1 lingură de zahăr granulat+ o jumătate de cana
- o jumătate de linguriță de sare+ o jumătate de linguriță
- o jumătate de cana de unt, tăiat în bucăți mici linguriță
- 3-4 linguri de apă rece
- 2 căni de pulpa de dovleac tăiată în cuburi de aproximativ 2 cm
- o jumătate de cană de lapte
- 2 ouă
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- o jumătate de linguriță de nucșoară măcinată
- o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat
- un sfert de linguriță de cuișoare măcinate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Plăcintă de dovleac
Pasul 1. Începeți prin pregătirea blatului pentru plăcintă. Într-un castron mediu, combinați 2 căni de făina, cu o lingura de zahăr granulat și o jumătate de linguriță de sare.
Pasul 2. Adăugați o jumătate de cana de unt, bucățele în amestecul de făină și utilizați o furculiță pentru a amesteca untul cu făina. Continuați până se formează un amestec granulat gros.
Pasul 3. Adăugați 3-4 linguri de apă rece în amestecul de făină și amestecați ușor cu furculița până se formează un aluat omogen. Împărțiți aluatul în două părți egale și formați două bucăți rotunde. Înfășurați fiecare bucată în folie de plastic și refrigerați pentru cel puțin o oră.
Pasul 4. Pentru prepararea umpluturii, încălziți 2 căni de pulpă de dovleac într-o tigaie la foc mediu timp de aproximativ 5-7 minute, până când se înmoaie. Apoi, scoateți dovleacul din tigaie și lăsați-l să se răcească.
Pasul 5. Într-un castron mare, amestecați o jumătate de cana de lapte, o jumătate de cană de zahăr granulat, 2 linguri de făina, 2 ouă, o linguriță de scorțișoara, o jumătate de linguriță de nucșoară, o jumătate de linguriță de ghimbir, un sfert de linguriță de cuișoare și o jumătate de linguriță de sare. Bateți amestecul până la omogenizare.
Pasul 6. Adăugați dovleacul la amestecul de lapte și amestecați până ce se formează o pastă omogenă.
Pasul 7. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pasul 8. Pe o suprafață ușor presărată cu făină, întindeți fiecare bucată de aluat într-un cerc cu diametrul de aproximativ 25 cm. Transferați cu grijă fiecare plăcintă pe o tavă de copt cu hârtie de copt și înțepați aluatul cu o furculiță.
Pasul 9. Adăugați umplutura de dovleac pe fiecare plăcintă. Înfășurați marginile aluatului peste umplutură. Coaceți plăcintele la cuptor timp de aproximativ 45-50 de minute, până ce aluatul este frumos aurit și crocant.
Pasul 10. Scoateți plăcintele din cuptor și lăsați-le să se răcească timp de 10-15 minute înainte de a le înfășura în folie de aluminiu. Plăcinta cu dovleac se poate servi simplă, cu o lingură de smântână sau cu înghețată de vanilie. Acest desert este perfect pentru a fi tăiat în bucăți și apoi savurat. Această rețetă este o modalitate delicioasă și sănătoasă de a profita de gustul dulce-amărui al dovleacului și de a crea un desert minunat, pe care o puteți împărtăși cu cei dragi.
Plăcinta de dovleac este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!