Placinta de dovleac cu foi facute in casa! Reteta simpla si gustoasa!

Placinta de dovleac cu foi facute in casa! Reteta simpla si gustoasa!

Aceasta reteta este nemaipomenita, gustul dovleacului este transformat de scortisoara in cel al merelor, astfel ca este delicios.

 

Ingrediente 2 foi
400g faina
un praf de sare
5 linguri ulei
250ml apa calduta
ulei pentru uns foile
Ingrediente umplutura
700g dovleac placintar
4-5 linguri zahar
2-3 lingurite scortisoara
Mod de preparare
1.Inainte de a face foile,trebuie sa ne ocupam de dovleac,pe care il curatam,il dam pe razatoare,il amestecam cu zaharul si scortisoara si il punem intr-o cratita pe foc,amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie dovlecul si zeama se evapora.
2.In timp ce se gateste dovleacul ne apucam de foi.Se pune faina intr-un castron,se adauga sarea si uleiul dupa care se pune apa calduta putin cate putin pana cand rezulta un aluat moale dar nelipicios.In
faza aceasta aluatul nu trebuie framantat pana la omogenizare perfecta.
3.Dupa ce l-am framantat il lasam pe masa tapetata in prealabil cu faina si il acoperim cu un castron sau un prosop.Il lasam asa timp de 15 minute.Nici mai mult nici mai putin.Timpul este foarte important la aceasta reteta.
Dupa cele 15 minute,il descoperim si il framantam pana iese un aluat perfect omogen.Dupa aceea se imparte in 2 bile si se mai lasa acoperit timp de 10 minute.
4.Dupa cele 10 minute,cele 2 bile se intind cu facaletul cat sa ajunga la o grosime de circa 4-5 mm.Dupa ce ati intins aluatul,se ung cele 2 bucati cu ulei si se mai lasa sa stea asa 10 minute.
5.Dupa cele 10 minute,se intinde o fata de masa si se presara cu faina.Se
ia o bucata de aluat si se pune pe centrul fetei de masa,dupa care se intinde usor cu mana incepand din centru bucatii de aluat si continuand spre margini.Aluatul astfel intins trebuie sa fie atat de subtire incat sa se vada fata de masa prin el.Atentie sa nu intindeti prea mult pentru ca se rupe foarte usor.
6.Dupa ce ati intins foaia suficient,se unge foaia cu ulei si se pune umplutura,dupa care se ruleaza cu ajutorul fetei de masa.
7.Dupa ce ati rulat-o,se taie in bucati de lungimea tavii,se pun in tava,se ung cu ulei deasupra si se pun la cuptor la 200 grade timp de circa 45 minute.
8.Cand este gata,se scoate din cuptor,se taie felii,se pudreaza cu zahar pudra si serveste.Este la fel de delicioasa,atat calda cat si rece.
Sursa: cemaimancam.ro

Ingrediente 2 foi

400g faina
un praf de sare
5 linguri ulei
250ml apa calduta
ulei pentru uns foile

Ingrediente umplutura

700g dovleac placintar
4-5 linguri zahar
2-3 lingurite scortisoara

Mod de preparare

1.Inainte de a face foile,trebuie sa ne ocupam de dovleac,pe care il curatam,il dam pe razatoare,il amestecam cu zaharul si scortisoara si il punem intr-o cratita pe foc,amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie dovlecul si zeama se evapora.

2.In timp ce se gateste dovleacul ne apucam de foi.Se pune faina intr-un castron,se adauga sarea si uleiul dupa care se pune apa calduta putin cate putin pana cand rezulta un aluat moale dar nelipicios.In faza aceasta aluatul nu trebuie framantat pana la omogenizare perfecta.

3.Dupa ce l-am framantat il lasam pe masa tapetata in prealabil cu faina si il acoperim cu un castron sau un prosop.Il lasam asa timp de 15 minute.Nici mai mult nici mai putin.Timpul este foarte important la aceasta reteta.Dupa cele 15 minute,il descoperim si il framantam pana iese un aluat perfect omogen.Dupa aceea se imparte in 2 bile si se mai lasa acoperit timp de 10 minute.

4.Dupa cele 10 minute,cele 2 bile se intind cu facaletul cat sa ajunga la o grosime de circa 4-5 mm.Dupa ce ati intins aluatul,se ung cele 2 bucati cu ulei si se mai lasa sa stea asa 10 minute.

5.Dupa cele 10 minute,se intinde o fata de masa si se presara cu faina.Se ia o bucata de aluat si se pune pe centrul fetei de masa,dupa care se intinde usor cu mana incepand din centru bucatii de aluat si continuand spre margini.Aluatul astfel intins trebuie sa fie atat de subtire incat sa se vada fata de masa prin el.Atentie sa nu intindeti prea mult pentru ca se rupe foarte usor.

6.Dupa ce ati intins foaia suficient,se unge foaia cu ulei si se pune umplutura,dupa care se ruleaza cu ajutorul fetei de masa.

7.Dupa ce ati rulat-o,se taie in bucati de lungimea tavii,se pun in tava,se ung cu ulei deasupra si se pun la cuptor la 200 grade timp de circa 45 minute.

8.Cand este gata,se scoate din cuptor,se taie felii,se pudreaza cu zahar pudra si serveste.Este la fel de delicioasa,atat calda cat si rece.

Sursa: cemaimancam.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină