Printre rețetele pregătite, Maica Siluana a decis că este timpul perfect, mai ales că suntem în postul Paștelui, să pregătească plăcintă de mere.
De această dată, Maica Siluana este cea care a pregătit o nouă rețetă, a unui desert specific perioadei de post în care ne aflăm, de plăcintă de mere. O adevărată delicatesă tradițională, adaptată pentru postul Paștelui, pregătită cu doar câteva ingrediente regăsite deseori în gospodăria noastră, dar și pași explicați amănunțit, iar ulterior împărtășită publicului larg pe canalul de YouTube TrinitasTV.
Plăcintă de mere, pregătită de Maica Siluana

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- 2 kg de mere, călite cu puțin zahăr și un praf de scorțișoară
- 1 cană ulei
- 1 cană suc sau apă minerală
- 1 cană zahăr
- un vârf de cuțit sare
- un praf de copt
- făină cât cuprinde
Mod de preparare

- “Vă prezint o prăjitură cu mere vegană, așa cum e la modă acum și cum toată lumea dorește să fie sănătoasă. (…) E o rețetă foarte simplă, merită încercată. (…)
- Prăjitura de mere nu o putem face, dacă nu-s răcite merele, după ce le-am călit. De regulă, călesc merele date prin răzătoare, dar m-am grăbit acum și le-am tras prin blender unde are tăietor din ăsta așa subțire, care feliază.
- Le dăm deoparte, am pus zahăr și scorțișoară. Zahăr după gust, nu foarte dulce și 3 lingurițe de scorțișoară. După ce s-a răcit compoziția, scorțișoară atunci când e pe foc își mai pierde din aromă.
- Pregătim blatul, punem așa, o cană de zahăr, nu plină, toate sunt așa foarte simple. O cană de zahăr, o cană de suc sau de apă minerală. După aceea o cană de ulei. (…) Am adăugat esență de lămâie, aici avem un plic de praf de copt, zahăr vanilat 2 plicuri, puțină sare peste tot adăugăm. (…) Amestecăm și adăugăm făina cât cuprinde. (…)
- Acum ca să putem încorpora mai ușor, va trebui să frământăm cu mâna. (…) Vedeți… un aluat așa nu extrem de vârtos, dar nici foarte subțire că atunci îl întindem mai greu. Dacă e prea subțire, frământăm bine până când se încorporează toată făina.
- Îl împărțim în 2 părți cât se poate de egal. Ca să fie mai ușor, am observat că e mai simplu să o întind direct pe hârtie și o așez direct. (…) Ungem folia cu ulei. (…) Ca să mai preluăm din zeama de pe mere, este indicat să folosim puțin griș, așa tapetat, preia din zeamă și atunci nu se încrudează. (…) Ca să ne fie mai ușor, tot pe hârtie de copt întindem cealaltă jumătate de aluat. (…) Ușor mai aranjăm dacă nu-i chiar perfect și atunci când se coace, ca să iasă aerul acela, o înțepăm cu furculița.
- Așezăm în cuptor, timp de 40 de minute la 180°C. (…)
- Prăjitura s-a răcit și urmează să o porționam, porții potrivite. E foarte îmbelșugată și din cauza aceasta se taie foarte greu. Dacă doriți, puteți s-o pudrați, nu-i obligatoriu, dar pentru decor este de dorit să fie și aspectuos. O prăjitură cu mere foarte simplă!”, a explicat Maica Siluana, în filmulețul postat pe canalul de Youtube menționat anterior.
