Geta Sterp a pregătit un desert delicios, perfect pentru zilele de post, care să vă amintească de perioada copilăriei.
Geta Sterp este mereu activă pe rețelele de socializare, iar când vine vorba despre preparate gustoase, aceasta reușește mereu să împartă ideile din bucătărie. De această dată, fiica cea mică a mamei Geta a pregătit o plăcintă de post cu mere.
Ingrediente:
Aluat:
- 10 linguri apă
- 10 linguri ulei
- 4 linguri zahăr
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- 250 g margarină
- o lingură zeamă de lămâie
- un praf de sare
- 600 g făină
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Umplutură:
- 30-40 g margarină
- 10 mere aproximativ
- două lingurițe scorțișoară
Geta începe prin a face aluatul pentru plăcintă, amestecă toate ingredientele necesare, iar când este gata, îl lasă la frigider să se răcească. „Pentru că am intrat în Postul Crăciunului, vreau să vă arăt o prăjitură cu măr, rapidă și foarte delicioasă.
Cum pregătește Geta Sterp compoziția pentru plăcintele cu mere
Citește și: Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare- stirilekanald.ro
Cât aluatul stă la frigider, aceasta dă merele prin răzătoare, apoi le adaugă în tigaie, împreună cu untul topit, scorțișoara și zahărul. Împarte aluatul în 3 părți egale, realizează foile, apoi adaugă umplutura. „Între timp, curățăm merele, le dăm prin răzătoare, le stoarcem, după care punem 30-40 g de margarina într-o tigaie, lăsăm puțin la încins, adaugăm mărul, scorțișoară, zahărul și amestecăm timp de câteva minute. Aluatul nostru este bun, îl împărțim în trei părți egale, întindem foile și punem câte una în tavă. Adăugăm măr, foaie, iar măr și tot așa. Am făcut focul în sobă și am vrut neapărat să fac prăjitura pentru a ne aminti de copilărie și de toate rețetele mamei. Nici nu vă puteți imagina cum mirosea în bucătărie. Prăjitura s-a copt, a ieșit delicioasă.”, a mai adăugat tânăra.