Plăcintă de post cu măr, rețeta pregătită de Geta Sterp! „Nici nu vă puteți imagina cum mirosea în bucătărie.”

Plăcintă de post cu măr, rețeta pregătită de Geta Sterp! „Nici nu vă puteți imagina cum mirosea în bucătărie.”

Geta Sterp a pregătit un desert delicios, perfect pentru zilele de post, care să vă amintească de perioada copilăriei.

Geta Sterp este mereu activă pe rețelele de socializare, iar când vine vorba despre preparate gustoase, aceasta reușește mereu să împartă ideile din bucătărie. De această dată, fiica cea mică a mamei Geta a pregătit o plăcintă de post cu mere.

Ingrediente:

Aluat:

  • 10 linguri apă
  • 10 linguri ulei
  • 4 linguri zahăr
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • 250 g margarină
  • o lingură zeamă de lămâie
  • un praf de sare
  • 600 g făină

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Umplutură:

  • 30-40 g margarină
  • 10 mere aproximativ
  •  două lingurițe scorțișoară

Geta începe prin a face aluatul pentru plăcintă, amestecă toate ingredientele necesare, iar când este gata, îl lasă la frigider să se răcească.  „Pentru că am intrat în Postul Crăciunului, vreau să vă arăt o prăjitură cu măr, rapidă și foarte delicioasă. Începem să facem aluatul și punem făina într-un bol peste care adăugăm margarină topită, zeama de la o lămâie, bicarbonatul, apa, uleiul, sarea și zahărul și le frământăm. Este un aluat simplu pe care îl obții foarte rapid. Am învelit cu o folie alimentară și îl lăsăm în frigider o oră sau la congelator 7-8 minute.”, a spus Geta Sterp pe rețelele de socializare.

Cum pregătește Geta Sterp compoziția pentru plăcintele cu mere

Citește și: Ce mesaje au lăsat Ileana și Geta Sterp, după ce Daniela Iliescu a anunțat sarcina. „Mi-am pus o dorință și a devenit realitate.”

Citește și: Adriana Bahmuțeanu iși face dreptate în instanță. A urgentat procedura pentru a-și lua mai rapid băieții din casa fostului soț, Silviu Prigoană- kanald.ro

Citește și: Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare- stirilekanald.ro

Citește și: Ce vrea să facă mama Geta de Crăciun? "Stai ca întâi să le gust eu pe astea să văd dacă-s bune și după aia dau aprobare!"

Cât aluatul stă la frigider, aceasta dă merele prin răzătoare, apoi le adaugă în tigaie, împreună cu untul topit, scorțișoara și zahărul. Împarte aluatul în 3 părți egale, realizează foile, apoi adaugă umplutura.  „Între timp, curățăm merele, le dăm prin răzătoare, le stoarcem, după care punem 30-40 g de margarina într-o tigaie, lăsăm puțin la încins, adaugăm mărul, scorțișoară, zahărul și amestecăm timp de câteva minute. Aluatul nostru este bun, îl împărțim în trei părți egale, întindem foile și punem câte una în tavă. Adăugăm măr, foaie, iar măr și tot așa. Am făcut focul în sobă și am vrut neapărat să fac prăjitura pentru a ne aminti de copilărie și de toate rețetele mamei. Nici nu vă puteți imagina cum mirosea în bucătărie. Prăjitura s-a copt, a ieșit delicioasă.”, a mai adăugat tânăra.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce vrea să facă mama Geta de Crăciun? "Stai ca întâi să le gust eu pe astea să văd dacă-s bune și după aia dau aprobare!"

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum: "Mi-ar plăcea ca Honorius să iasă public și să spună, chiar sunt pusă într-o sit

VIDEO Vlad Gherman, imagini rare cu soacra: "Măi, dar la tine merge zicala: Soacra,cea mai bună prietenă!". Oana Moșneagu seamănă izbitor de bine cu mama ei

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Adriana Bahmuțeanu iși face dreptate în instanță. A urgentat procedura pentru a-și lua mai rapid băieții din casa fostului soț, Silviu Prigoană

Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă