Aceasta reteta de placinta de post este delicioasa si are un gust de care te vei indragosti!
Ingrediente: 500 g faina, 2 kg mere, 2 linguri ulei,
7 linguri zahar tos, 250 g margarina vegetala,
3 linguri vin alb, o jumatate lingurita scortisoara rasa
2 linguri zahar pudra, sare, dupa gust.
Mod de preparare: Margarina se incalzeste putin, se pune intr-un castron si se freaca bine, se pun incet 3 linguri de vin alb, apoi zaharul tos (4 linguri), se freaca un sfert de ora.
Se pune sare, dupa gust, apoi se presara "in ploaie" faina. Aluatul se framanta bine si se lasa sa se odihneasca putin. Merele se curata de coaja, se trec pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita, se calesc usor si li se adauga 3 linguri de zahar tos. Cand s-au racit se pot pune peste foaia de aluat, se presara scortisoara, se pune alta foaie de aluat si se baga la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se coace timp de 30 de minute. Cand s-a rumenit, se presara zahar pudra si se taie in patrate.
Sursa
Ingrediente: 500 g faina, 2 kg mere, 2 linguri ulei,7 linguri zahar tos, 250 g margarina vegetala,3 linguri vin alb, o jumatate lingurita scortisoara rasa2 linguri zahar pudra, sare, dupa gust.
Mod de preparare: Margarina se incalzeste putin, se pune intr-un castron si se freaca bine, se pun incet 3 linguri de vin alb, apoi zaharul tos (4 linguri), se freaca un sfert de ora.
Se pune sare, dupa gust, apoi se presara "in ploaie" faina. Aluatul se framanta bine si se lasa sa se odihneasca putin. Merele se curata de coaja, se trec pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita, se calesc usor si li se adauga 3 linguri de zahar tos. Cand s-au racit se pot pune peste foaia de aluat, se presara scortisoara, se pune alta foaie de aluat si se baga la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se coace timp de 30 de minute. Cand s-a rumenit, se presara zahar pudra si se taie in patrate.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro