Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!

Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!
Placinta de post cu nuci si gem! Reteta simpla!

Aceasta placinta de post cu nuci si gem este gustoasa si se prepara rapid.

 

Ingrediente placinta de post cu nuci si gem: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar, 200 g nuci, 50 mL ulei, 200 g margarina, gem sau dulceta.
Mod de preparare paine de casa
Ingrediente paine de casa: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare.
Mod de preparare paine de casa: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala.
Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime.
Mod de preparare placinta de post cu nuci si gem: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel.
Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Din loc in loc pe foaia intinsa se pune cu lingurinta gem sau dulceata. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos.
Se coace la foc potrivit 40 minute.
Sursa

Ingrediente placinta de post cu nuci si gem: ½ Kg aluat de paine, 200 g zahar, 200 g nuci, 50 mL ulei, 200 g margarina, gem sau dulceta.

Mod de preparare paine de casa

Ingrediente paine de casa: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cea mai gustoasa reteta de cartofi la cuptor! Nu ai mancat nimic mai bun!

Mod de preparare paine de casa: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani.

Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime.

Reteta de la manastirea Prislop: cum fac maicutele ardeii umpluti de post!

Mod de preparare placinta de post cu nuci si gem: Se imparte aluatul in

patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita, se presara zahar si nuca data prin masina. Din loc in loc pe foaia intinsa se pune cu lingurinta gem sau dulceata. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute.

Sursa

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Reteta de post: chiftelute din cartofi si varza acra, cu sos de ceapa!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies