Chef Joseph Hadad a dezvăluit cum pregătește plăcinta de somon, umplută cu spanac și brânză.
Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară. Acesta obișnuiește să fie mai mereu activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește nenumărate trucuri de bucătărie cu urmăritorii săi. De această dată, celebrul bucătar a pregătit o rețetă care se poate face destul de repede, cu doar câteva ingrediente, de plăcintă de somon, umplută cu spanac și brânză, pe care a postat-o pe contul său de Instagram, acolo unde a și menționat câteva trucuri folosite.
Plăcintă de somon, umplută cu spanac și brânză, pregătita de chef Joseph Hadad
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente
- 300 g spanac
- 3 linguri de pătrunjel tocat
- 3 ouă fierte, tocate
- 10 măsline negre, tocate
- 5 cepe tip eșalotă sau 2 cepe roșii
- 150 g brânză feta sau telemea/brânză de capră
- 150 g somon
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2-3 fire de cimbru
- Coaja de lămâie și portocală, rasă
- Foi de plăcintă
- Sare, piper
Mod de preparare
Citește și: Breaking! Cine era Adelin, puștiul de 14 ani strivit în accidentul de pe DN56- stirilekanald.ro
- "Fierbeți spanacul puțin în apă cu sare, până când se înmoaie. Scoateți-l într-un bol cu gheață și apă rece. Stoarceți foarte bine, într-un prosop.
- Căliți ceapa în uleiul de măsline, până când este translucidă și strecurați apoi.
- Fierbeți somonul la abur: puneți apă într-o oala, o farfurie înăuntru și somonul presărat cu sare deasupra. Puneți firele de cimbru, puțin ulei de măsline și acoperiți. Gătiți somonul, însă trebuie să rămână totuși puțin negătit înăuntru.
- Amestecați foarte bine într-un bol: spanacul stors bine și tocat, pătrunjelul, ouăle fierte, măslinele, ceapa gătită, brânza și somonul sfărâmat, sare și piper, cojile de citrice.
- Ungeți foile de plăcinte cu ulei de măsline, puneți umplutura pe lung și aproape de margine. Rulați și tăiați. Ungeți din nou cu ulei de măsline. Repetați.
- Ungeți și o tavă (forma pe care am folosit-o eu are 26 cm diametrul) foarte bine cu ulei de măsline și aranjați pe rând toate rulourile înăuntru.
- Presărați puțină sare grunjoasă și dați la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius, pentru 7-8 minute. Lăsați să se răcească și serviți. Poftă bună!", a explicat pas cu pas, chef Joseph Hadad, în filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.