Placinta-napolitană: cel mai gustos desert de iarnă! Nu ai mai mâncat aşa ceva!
Este o placinta cu un design deosebit, care ii va impresiona pe membrii familiei tale, dar si pe musafiri.
Ingrediente
- 2 foi groase de placinta
- 100 g. unt la temperatura camerei
- 100 g. zahar pudra
- 100 g. de faina de migdale
- 3 oua
- cateva picaturi de esenta de migdale
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Modalitate de preparare
Intr-un recipient pune untul, zaharul si faina de migdale si amesteca-le bine. Adauga 2 oua si amesteca dupa fiecare in parte. La final, pune esenta de migdale.
Intr-o tava patrata, pune o foaie de placinta peste care adaugi crema, deasupra cremei pune a doua foaie si sigileaza extremitatile celor doua foi intre ele. Unge marginile si partea de sus a placintei cu ou batut si cu ajutorul unui cutit ascutit fa modele pe margini si deasupra.