Placinta taraneasca cu varza este un simbol al bucatariei traditionale romanesti.
Placintele sunt foarte intalnite in bucataria noastra traditionala, iar placinta taraneasca cu varza este una foarte apreciata si populara.
Exista multe retete de placinte, multe dinte ele improvizate, altele care au devenit piese de rezistente, asa cum este si placinta taraneasca cu varza.
O reteta de placinta delicioasa si pe care poti sa o faci usor este si aceasta, cu varza si sunca afumata, extrem de gustoasa, ce poate fi mancata atat ca aperitiv rece, dar si la cina, calda cu putina smantana sau iaurt.
Placinta taraneasca cu varza reuneste atat de multe gusturi si arome incat iti va fi greu sa refuzi un asemena deliciu.
Ingrediente
500 grame faina
20 grame drojdie
1 lingurita zahar
1 varza
300 grame sunca (muschi afumat, costita afumata)
1 ceapa
2 linguri pemet
sare, piper, ulei
marar, patrunjel verde
Mod de preparare
Se prepara un aluat din drojdie cu putin zahar, 300 ml apa calduta si faina. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc cald.