Plăcintele cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcinte cu carne.
Rețetă de Plăcinte cu carne
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 200 ml de apa
- 300 g de faina
- sare
Ingrediente pentru umplutura
- 300 g de carne tocata (oaie, miel, porc, vita, pasare sau orice alt tip de carne)
- 350 g de ceapa
- 2 linguri de iaurt gras
- sare grunjoasa
- piper negru măcinat
- cimbru uscat
- menta uscata
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
-
În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a aduce un castron, în care amestecați bine carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, în prealabil, iaurtul, un praf de sare după gust, cimbru, piper negru măcinat și menta. Carnea poate fi de oaie, miel, porc, vită, pasăre sau orice alt tip de carne. Pentru un preparat excelent, compoziția trebuie să fie bine condimentată, lingurițele cu sare, condimentele și plantele aromatice trebuie să fie din plin. În timp ce se prepară compoziția pentru aluat, se lasă compoziția de carne să prindă gust.
-
Așadar, acum ne vom ocupa de compoziția de aluat. Deci, vom avea nevoie de un castron, în care se pune apa, se adaugă puțină sare, după gust și se amestecă, apoi se adaugă făină până se obține un aluat modelabil și nelipicios, care se lasă acoperit, pentru a crește în volum, cel puțin 30 de minute.
-
Imediat apoi, aluatul se întinde cu un sucitor si folosiți apoi un castronel sau un pahar pentru a tăia cercuri, apoi puneți câte o lingură din umplutură în centrul fiecărui cerc format și asigurați-vă că se închid bine astfel încât să nu se desfacă în timpul prăjirii. Procesul se repetă până când a fost consumat tot aluatul, dar și compoziția.
-
După acest pas, se prăjesc toate, pe rând, în ulei încins și se scot pe șervetele într-o cratiță cu capac unde se lasă timp de zece până la cincisprezece minute înainte de a fi servite. Procesul se repetă până când toate preparatele sunt gata.
-
La final, preparatul se poate servi fierbinte sau rece, singur sau cu un pahar de iaurt, ayran, tzatziiki sau orice altceva doriți, pentru că rețetă de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.