Chef Sorin Bontea a pregătit plăcinte cu telemea, brânză și smântână și a dezvăluit care este rețeta.
Chef Sorin Bontea reușește de fiecare dată să facă activitatea din bucătărie mult mai ușoară pentru toți iubitorii preparatelor delicioase, așa că vine în ajutorul gurmanzilor întotdeauna cu idei ușoare. De la mic dejun, gustări, deserturi prânz sau cină, împarte, pas cu pas, secrete din această lume.
Ingrediente:
- 400 g telemea
- 4 ouă
- 150 g smântână
- 150 g brânză
- Foi de plăcintă
- Unt
Cum pregătește chef Sorin Bontea plăcintele cu brânză sărată?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De această dată, bucătarul a făcut plăcinte cu brânză sărată, având nevoie doar de patru ingrediente, iar după ce amestecă întreaga compoziție și taie foile în două, a împăturit totul sub formă de triunghi, le-a uns cu unt și le-a băgat la cuptor. La aproximativ 40 de minute, trigoanele cu brânză sărată sunt gata, crocante și aurii, așa cum chef Sorin Bontea le preferă, iar acestea sunt mai ușor de realizat decât am putea crede.
„Fericirea poate fi simplă și poate fi construită chiar la noi în bucătărie. Cui nu i-ar plăcea o plăcintă cu telemea? Nu folosesc foarte multe ingrediente, e simplă și gustoasă. Folosesc telemea, 400 g, 4 ouă, brânză de vaci, 150 g și foi de plăcintă. Pun 400 g de telemea de vacă. Avem brânză de vaci, punem ouăle, smântână 150 g și omogenizăm foarte bine compoziția. Dacă doriți să fie mai sărate, puneți mai multă telemea. Voi pregăti foile de plăcintă, trebuie să lucrez foarte rapid cu ele. Tai foaia pe jumătate, ungem cu unt prima foaie. O luăm pe a doua și o ungem și pe ea cu unt. Punem brânză și împachetăm. O aranjăm frumos în tavă. Puteți face din 2 foi, 3 foi, depinde cât de multă foaie de plăcintă vă place. Ungem trigoanele cu puțin unt deasupra, să iasă lucioase și frumoase.