Plăcinte cu telemea și smântână, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ungem trigoanele cu puțin unt deasupra, să iasă lucioase și frumoase.”

Plăcinte cu telemea și smântână, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ungem trigoanele cu puțin unt deasupra, să iasă lucioase și frumoase.”
Plăcinte cu telemea și smântână, rețeta pregătită de chef Sorin Bontea. “Ungem trigoanele cu puțin unt deasupra, să iasă lucioase și frumoase.”

Chef Sorin Bontea a pregătit plăcinte cu telemea, brânză și smântână și a dezvăluit care este rețeta.

Chef Sorin Bontea reușește de fiecare dată să facă activitatea din bucătărie mult mai ușoară pentru toți iubitorii preparatelor delicioase, așa că vine în ajutorul gurmanzilor întotdeauna cu idei ușoare. De la mic dejun, gustări, deserturi prânz sau cină, împarte, pas cu pas, secrete din această lume.

Ingrediente:

  • 400 g telemea
  • 4 ouă
  • 150 g smântână
  • 150 g brânză
  • Foi de plăcintă
  • Unt

Cum pregătește chef Sorin Bontea plăcintele cu brânză sărată?

Citește și: Rulouri cu scorțișoară, pregătite de chef Sorin Bontea! Simte mirosul plăcut de scorțișoară în toată casa, de Crăciun: "Dacă este prea tare și nu curge, adăugăm puțin lapte!"

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Secretul lui chef Sorin Bontea pentru supa de linte, de post! "Eu folosesc linte roșie, dar mai există multe feluri de linte, acum folosiți de care vă place!"

De această dată, bucătarul a făcut plăcinte cu brânză sărată, având nevoie doar de patru ingrediente, iar după ce amestecă întreaga compoziție și taie foile în două, a împăturit totul sub formă de triunghi, le-a uns cu unt și le-a băgat la cuptor. La aproximativ 40 de minute, trigoanele cu brânză sărată sunt gata, crocante și aurii, așa cum chef Sorin Bontea le preferă, iar acestea sunt mai ușor de realizat decât am putea crede. 

„Fericirea poate fi simplă și poate fi construită chiar la noi în bucătărie. Cui nu i-ar plăcea o plăcintă cu telemea? Nu folosesc foarte multe ingrediente, e simplă și gustoasă.  Folosesc telemea, 400 g, 4 ouă, brânză de vaci, 150 g și foi de plăcintă. Pun 400 g de telemea de vacă. Avem brânză de vaci, punem ouăle, smântână 150 g și omogenizăm foarte bine compoziția. Dacă doriți să fie mai sărate, puneți mai multă telemea.
Voi pregăti foile de plăcintă, trebuie să lucrez foarte rapid cu ele. Tai foaia pe jumătate, ungem cu unt prima foaie. O luăm pe a doua și o ungem și pe ea cu unt. Punem brânză și împachetăm. O aranjăm frumos în tavă. Puteți face din 2 foi, 3 foi, depinde cât de multă foaie de plăcintă vă place. Ungem trigoanele cu puțin unt deasupra, să iasă lucioase și frumoase.
Băgăm tava la cuptor. Nu uitați, cuptorul întotdeauna preîncălzit, 180 de grade, undeva la 30-40 de minute. Când le vedeți galbene-aurii și crocante, atunci sunt gata. Trigoanele noastre după 30 de minute. Ce frumos arată!”,
a povestit chef Sorin Bontea.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Secretul lui chef Sorin Bontea pentru supa de linte, de post! "Eu folosesc linte roșie, dar mai există multe feluri de linte, acum folosiți de care vă place!"

Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV

El este Cosmin, adolescentul de 17 ani care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului. Părinții au cedat când și-au văzut băiatul fără viață și s-au prăbușit pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al acestuia. Scene dramatice după tragedie

Nicoleta Voicu, copleșită de greutăți după ce s-a mutat la țară pentru a-și îngriji mama bolnavă: ”Cele mai grele trei luni din viața mea”

Aşteptarea a luat sfârşit! “Aziz”, noul serial care va da dependență ,are premiera astǎzi, de la ora 20:00, la Kanal D

Un NOU serial turcesc, în curând, la Kanal D! Joacă un actor turc extrem de cunoscut

Bărbat înjunghiat după ce a dat „like” pe TikTok unei femei măritate! Soțul și-a ieșit din minți când a văzut totul pe contul parteneri sale


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies