Chef Adi Hadean a mers acasa la mama sa si a surprins-o in timp ce facea placinta si gogosi.
Aluatul e ca mai jos:
Un kilogram de faina alba, cernuta. 300 de mililitri de lapte dulce, 300 de mililitri de lapte prins (puteti folosi iaurt sau smântâna). Un ou, trei linguri de zahar, o lingurita de zahar vanilat, coaja rasa a unei lamâi. O nuca de drojdie (adica 15 grame) inflorita-n lapte cu zahar. Se framânta ele, destul de bine.
Sa fie aluatul molcut, nu tare.
Se lasa apoi la dospit un ceas de vreme, sa se umfle bine.
Se intinde aluatul cu sucitorul, sa mai piarda nitel din aer. Oricum a adunat mult.
Mama nu coace gogosile in baie de ulei ci intr-o tigaie veche de 328,6 ani (sau asa ceva) pe fundul careia incinge putin ulei, pe care-l schimba si de trei ori in timpul coacerii unei sarje de gogosi/placinte.
Cu placinta treaba-i cam asa: se intinde o bucata de aluat, dar nu prea tare. Se pune bot de dulceata/magiun/brânza/varza/verzituri in mijlocul bucatii de aluat.
Se sigileaza umplutura in interior si se intinde putin placinta cu sucitorul. Apoi se coace, un minut pe fiecare parte.
Sursa: AdiHadean.ro
"Aluatul e ca mai jos:
Un kilogram de faina alba, cernuta.
300 de mililitri de lapte dulce, 300 de mililitri de lapte prins (puteti folosi iaurt sau smântâna). Un ou, trei linguri de zahar, o lingurita de zahar vanilat, coaja rasa a unei lamâi. O nuca de drojdie (adica 15 grame) inflorita-n lapte cu zahar. Se framânta ele, destul de bine. Sa fie aluatul molcut, nu tare.
Prajitura "Norisor" de post cu crema de gris si mere! Un deliciu!
Se lasa apoi la dospit un ceas de vreme, sa se umfle bine.
Se intinde aluatul cu sucitorul, sa mai piarda nitel din aer.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mama nu coace gogosile in baie de ulei ci intr-o tigaie veche de 328,6 ani (sau asa ceva) pe fundul careia incinge putin ulei, pe care-l schimba si de trei ori in timpul coacerii unei sarje de gogosi/placinte.
Prajitura "Craiasa Zapezii"- Ideala pentru sarbatorile de iarna!
Cu placinta treaba-i cam asa: se intinde o bucata de aluat, dar nu prea tare. Se pune bot de dulceata/magiun/brânza/varza/verzituri in mijlocul bucatii de aluat.
Se sigileaza umplutura in interior si se intinde putin placinta cu sucitorul. Apoi se coace, un minut pe fiecare parte."
Sursa:
AdiHadean.ro Prajitura de post cu mar FARA coacere. Este gata in 15 minute!