Placintele rusesti umplute cu ciuperci sunt extraordinare. Sunt delicioase si perfecte pentru o masa in familie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 gr faina
500 ml sana, chefir sau lapte batut
200 gr branza de vaci (sau urda romaneasca, cum preferi)
1/4 lingurita sare
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
500 gr ciuperci proaspete sau din conserva
1 legatura de patrunjel verde
1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
piper
putin ulei
sare
Mod de preparare:
Umplutura:
Caliti ceapa tocata marunt si ciupercile feliate in putin
Aluat:
Amestecati bine branza de vaci, sarea, ouale si 1/2 din cantitatea de sana (lapte batut).
Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii.
Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati-i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
Cand marginile incep sa se aureasca, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
Repetati procedura pana cand se termina aluatul si umplutura.
Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.
Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro