Placintele rusesti umplute cu ciuperci sunt extraordinare. Sunt delicioase si perfecte pentru o masa in familie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 gr faina
500 ml sana, chefir sau lapte batut
200 gr branza de vaci (sau urda romaneasca, cum preferi)
1/4 lingurita sare
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
500 gr ciuperci proaspete sau din conserva
1 legatura de patrunjel verde
1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde
piper
putin ulei
sare
Mod de preparare:
Umplutura:
Caliti ceapa tocata marunt si ciupercile feliate in putin
Aluat:
Amestecati bine branza de vaci, sarea, ouale si 1/2 din cantitatea de sana (lapte batut).
Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii.
Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati-i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
Cand marginile incep sa se aureasca, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura.
Repetati procedura pana cand se termina aluatul si umplutura.
Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.
Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro