Aceasta reteta de placintele cu urda iti aminteste de copilarie si are un gust minunat.
Ingrediente
100 g unt, 100 g faina, 100 g urda, putina sare.
Umplutura: 250 g urda, un ou, 2 linguri cu zahar, o legatura marar.
Din unt, faina, urda si sare se face un aluat moale. Se intinde o foaie patrata, se impatureste in patru, se da la rece 10 minute.
Se repeta operatia de 2-3 ori. Se intinde apoi o foaie mare, se taie patrate, se pune urda amestecata cu marar tocat fin, cu ou, sare si putin zahar. Se fac placintele, se pun in tava si se dau la cuptor. Se servesc calde. Se poate face aluatul cu branza de vaci pentru saleuri. Se pot umple si cu carne sau cascaval.
Sursa
Ingrediente
100 g unt, 100 g faina, 100 g urda, putina sare.
Umplutura: 250 g urda, un ou, 2 linguri cu zahar, o legatura marar.
Din unt, faina, urda si sare se face un aluat moale. Se intinde o foaie patrata, se impatureste in patru, se da la rece 10 minute. Se repeta operatia de 2-3 ori. Se intinde apoi o foaie mare, se taie patrate, se pune urda amestecata cu marar tocat fin, cu ou, sare si putin zahar.
Se fac placintele, se pun in tava si se dau la cuptor. Se servesc calde. Se poate face aluatul cu branza de vaci pentru saleuri. Se pot umple si cu carne sau cascaval.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro