O planta aparent banala, pe care ghicitoarele de etnie roma din tara o foloseau pentru prezicerea viitorului, este unul dintre cei mai puternici luptatori impotriva cancerului.
Pe langa calitatile culinare, arpaginul este bogat in vitaminele C, A, B6, C, E si K, magneziu, fier, calciu, seleniu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, proteine, dar si apa, carbohidrati, fibre si grasimi.
Alunga cancerul
Proprietatile terapeutice ale legumelor din specia Allium in ceea ce priveste prevenirea cancerului, in special a celui de stomac si colorectal, au fost studiate pe larg, cercetatorii banuind ca efectul lor benefic este datorat in parte continutului bogat de organosulfur.
Desi mecanismul exact prin care acesti compusi inhiba cancerul este necunoscut, cert este ca pot preveni cu succes aparitia acestei maladii distrugatoare.
Previne cancerul esofagian si de stomac
Consumul de arpagic ar putea avea o directa legatura cu reducerea riscului aparitiei cancerului esofagian si a celui de stomac, au aratat mai multe cercetari efectuate pe rozatoare.
Alunga depresia
Datorita acidului folic, gasit si el in arpagic, aceasta planta poate ajuta la prevenirea si combaterea depresiei, prin prevenirea
formarii unui exces de homocisteina in organism, care poate preveni unele elemente nutritive sa ajunga la creier. Excesul de homocisteina interfereaza cu producerea de serotonina, dopamina si noradrenalina, care reglementeaza nu numai starea de spirit, dar si pofta de mancare.
Sursa
Pe langa calitatile culinare, arpaginul este bogat in vitaminele C, A, B6, C, E si K, magneziu, fier, calciu, seleniu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, proteine, dar si apa, carbohidrati, fibre si grasimi.
Alunga cancerul Proprietatile terapeutice ale legumelor din specia Allium in ceea ce priveste prevenirea cancerului, in special a celui de stomac si colorectal, au fost studiate pe larg, cercetatorii banuind ca efectul lor benefic este datorat in parte continutului bogat de organosulfur. Desi mecanismul exact prin care acesti compusi inhiba cancerul este necunoscut, cert este ca pot preveni cu succes aparitia acestei maladii distrugatoare.
Previne cancerul esofagian si de stomac Consumul de arpagic ar putea avea o directa legatura cu reducerea riscului aparitiei cancerului esofagian si a celui de stomac, au aratat mai multe cercetari efectuate pe rozatoare.
Alunga depresia
Datorita acidului folic, gasit si el in arpagic, aceasta planta poate ajuta la prevenirea si combaterea depresiei, prin prevenirea formarii unui exces de homocisteina in organism, care poate preveni unele elemente nutritive sa ajunga la creier.
Excesul de homocisteina interfereaza cu producerea de serotonina, dopamina si noradrenalina, care reglementeaza nu numai starea de spirit, dar si pofta de mancare.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro