Avem obiceiul de a subestima buruienile obisnuite pe care le gaim in gradina.
Plante considerate buruieni, dar care sunt de fapt superalimente. Avem obiceiul de a subestima buruienile obisnuite pe care le gaim in gradina. Insa unele dintre acestea sunt ierburi cu adevarat nutritive. Foarte multe dintre plantele salbatice care se dezvolta natural pe marginea drumurilor ori in gradina au fost folosite in trecut drept alimente de baza in dieta de zi cu zi.
Oxalis
Aceasta planta seamana cu trifoiul si este bogata in vitamina C. Are un gust placut acrisor, multumita continutului sau de acid oxalic. Trebuie insa sa retii ca prea mult acid oxalic poate fi asociat cu pietre la rinichi prin urmare, persoanele care sufera de aceasta afectiune ar trebui sa consume oxalis moderat. Mai sunt si alte verdeturi sanatoasecare contin oxalis, precum frunzele de sfecla, napii si spanacul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Papadia
Simpla papadie este in realitate o planta comestibila extrem de bogata in nutrienti, pe care at trebui sa o iei in considerare si sa o consumi des. Are un gust usor amarui, dar este perfecta pentru o salata proaspata ori o garnitura asortata. Este extrem de bogata in vitamina A, sub forma de betacaroten, care este usor absorbit in intestine, cat si in vitaminele C, E si K, cat si fibre si potasiu.
Iarba-gaii
Este posibil ca aceasta denumire sa nu iti spuna tie nimic, insa aceasta planta arromata care creste pe marginea drumului iti este sigur cunoscuta, daca o vezi. Are flori galbene delicate, frunze aspre si se inrudeste cu floarea soarelui. Poate fi introdusa cu succes in alimentatie multumita continutului sau bogat in nutrienti. Are frunze aspre, asa ca mai bine o consumi gatita. Frunzele sale sunt usor amarui, prin urmare trebuie sotate, adaugand diverse condimente.
Citeste si: Proprietățile miraculoase ale afinului. Ce se intampla daca il mananci
Nalba
Nalba ar trebui considerata drept o planta versatila, care poate fi adaugata cu succees in salate si in supe. In plus, mugurii de nalba pot fi murati, devenind inlocuitori pentru capere. Pana si radacina sa este comestibila.