Plante de apartament – iata cateva sfaturi pentru gradinaritul in casa

Plante de apartament – iata cateva sfaturi pentru gradinaritul in casa
Plante de apartament – iata cateva sfaturi pentru gradinaritul in casa

Poate ca nu simti beneficiile in mod izbitor, dar plantele care te inconjoara chiar iti imbunatatesc viata din multe puncte de vedere.

Dincolo de estetica, beneficiile sunt nemarginite. In preajma plantelor, aerul se detoxifica, sistemul imunitar se intareste in mod natural si te simti mai fericit.

O problema ingrijoratoare a vietii moderne este faptul ca petrecem prea mult timp in casa. Unii oameni isi petrec chiar pana la 90% din timp in spatii inchise, unde aerul poate fi de pana la 12 ori mai poluat din cauza elementelor inconjuratoare, ca haine, mobila, tablouri sau chiar materialele de constructii folosite la ridicarea locuintei.

Din fericire, plantele de apartament au puterea de a curata aproximativ 80% din toxinele din aer in maximum 24 de ore.

Acum, la inceput de primavara, rasar tot felul de oportunitati sa iti imbunatatesti calitatea aerului, dar si a timpului petrecut in casa, iar una dintre cele mai indicate este gradinaritul de apartament.

Sfaturi pentru gradina din apartament

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Daca ai plante de apartament care trebuie udate mai des, scufunda ghivecele intr-un

vas cu apa la temperatura camerei, asteapta 30 de minute, apoi reasaza-le pe farfurioarele lor. Repeta manevra ori de cate ori observi ca pamantul din ghiveci s-a uscat la suprafata sau plantele s-au deshidratat.

Orice parte a plantei care este bolnava, infestata sau intr-o stare proasta trebuie indepartata imediat. Momentul optim pentru schimbarea pamantului din ghivece este la inceputul primaverii, indiferent de tipul de planta.

Pune intotdeauna pe fundul ghivecelor pietris fin sau perlit pentru a asigura un drenaj bun, asaza planta si umple ghiveciul cu pamant corespunzator speciei respective.

Acopera pamantul din ghivece cu pietris decorativ
sau scoarta de copac macinata pentru un plus de rafinament. In plus, acest strat va mentine umezeala
in pamant si va impiedica calcarul sa ajunga la radacini.

Odata cu venirea primaverii poti relua aplicarea ingrasamintelor pentru majoritatea plantelor de apartament (exceptie fac cele care au inflorit iarna). Pentru un efect revigorant rapid, amesteca fertilizator lichid in apa si pulverizeaza cu el frunzele plantelor.

Pamantul de padure este daunator pentru plantele din ghivece deoarece se afla in plin proces de descompunere, avand astfel un pH extrem de acid (majoritatea plantelor de apartament prefera solurile cu un pH cuprins intre 5 si 6,5), dar si un grad ridicat de daunatori. De aceea, este indicat sa folosesti pamant de florarie, care este sterilizat si are un pH optim.

Atentie! Ca orice alt produs din magazin, si pamantul de florarie are termen de valabilitate.

Inainte de cumparare, verifica neaparat acest aspect.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies