Plantele pe care orice femeie ar trebui să le aibă în casă. Acestea sunt plantele-minune care aduc oxigen și au o mulțime de beneficii

Plantele pe care orice femeie ar trebui să le aibă în casă. Acestea sunt plantele-minune care aduc oxigen și au o mulțime de beneficii
Plantele pe care orice femeie ar trebui să le aibă în casă. Acestea sunt plantele-minune care aduc oxigen și au o mulțime de beneficii

Află din rândurile următoare care sunt cele mai bune plante pe care trebuie să le ai în casă.

Atunci când vine vorba de designul locuinței, plantele constituie un element foarte important pe care nu ar trebui să îl pierdem din vedere. Pe lângă rolul lor estetic, acestea au și o mulțime de beneficii asupra sănătății noastre și a stării noastre de bine.

Astfel, este cunoscut faptul că plantele asigură un nivel ridicat de oxigen în locuință. Așadar, dacă vrem să ne protejăm locuința de aerul poluat din oraș, atunci plantele sunt soluția ideală.

Acestea, pe lângă rolul lor decorativ, sunt o sursă excelentă de oxigen. Mai mult decât atât, unele dintre ele au și capacitatea de a purifica aerul.

Așadar, atunci când vine vorba de plante în locuință, beneficiile lor sunt unele multiple. Specialiștii în domeniu au demonstrat faptul că plantele oferă o stare de bine. Astfel, deși procesul de udare și de îngrijire al acestora poate fi unul obositor, dacă ne alegem cu grijă plantele din locuință, eventual unele care nu au nevoie de un tratament special, atunci putem doar să ne bucurăm de frumusețea și beneficiile pe

care acestea le aduc sănătății noastre fizice și emoționale.

Plante care ar trebui să se regăsească în orice locuință

Citește și: Care este secretul perfect pentru plantele tale. De ce este benefic pentru femei să le ude cu apa în care s-au fiert cartofii

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Plantele pe care orice femeie ar trebui să le aibă în casă
Plantele pe care orice femeie ar trebui să le aibă în casă[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialiștilor în domeniu, ficusul are capacitatea e a purifica aerul din jur, eliminând formaldehida din cameră. Formaldehida este  un compus chimic prezent în mochete, cât și în materialele din care sunt făcute canapelele și are efect cancerigen. Astfel, această plantă superbă, care are un rol decorativ considerabil, ne oferă și în același timp oxigenul de care avem nevoie, protejându-ne de compușii cancerigeni.

Aloe vera este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale, dar și pentru rolul său estetic, fiind un ingredient des întâlnit în compoziția produselor de skincare.  La rândul său, aloe vera purifică aerul din locuință și ne oferă oxigenul de care avem nevoie.

Feriga este o altă plantă care ar trebui să se găsească în casa ta, într-un loc umbros, ferit de razele puternice ale soarelui.

Această plantă menține aerul curat în încăpere, iar, totodată, poate ridica și nivelul umidității.

Iedera englezească ne asigură la rândul său un nivel de oxigen sănătos, având rolul de a absorbi multe substanțe toxice din aer. Aceasta trebuie poziționată într-un loc luminos, dar nu în bătaia directă a razelor soarelui.

Plantele pe care orice femeie ar trebui să le aibă în casă
Plantele pe care orice femeie ar trebui să le aibă în casă[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

5 plante miraculoase care purifică aerul din casă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies