Este mereu prezentă pe rețelele de socializare și surprinde urmăritorii cu cate o rețetă delicioasă! Celebra jurnalistă este recunoscută pentru talentul pe care îl are în bucătărie.
“Bună dragilor! Astăzi o să facem împreună un platou cu fructe de mare.” Așa cum pe mulți a obișnuit, Gabriela Cristea a realizat un video cu o nouă rețetă delicioasă pe care o puteți încercă acasă.
Gabriela Cristea: “Înainte să desfacem caracatița, ne apucăm să facem o marinată în care o să punem caracatița să stea măcar o oră, dacă nu chiar două ore la marinat, până
Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pentru marinată, vedeta a folosit următoarele ingrediente
- Ulei de măsline
- Oțet balsamic
- Usturoi granulat
- Condimente pe baza de oregano
Acest amestec a fost special făcut pentru caracatiță. Acesteia i-au fost tăiate tentaculele exact de la baza capului și au fost introduse în sosul pregătit din ingredientele de mai sus.
Gabriela Cristea: “Nici nu știu să o curăț foarte bine în rest, pentru că e destul de complicat, așa că, așa este cel mai simplu. Și oricum, când eu am mâncat caracatița în Grecia nu îți dau decât tentaculele. Am totul pregătit, aștept doar să îmi facă soțul grătarul.” Marinata este trucul pe care îl folosește vedeta pentru acest preparat des întâlnit pe tărâmurile grecești. În următoarea etapa a venit rândul sosurilor pentru a fi pregătite.
Ingrediente sos acrișor
- Zeama de la o lămâie
- Cantitate egală ulei de măsline
- Sare
- Cimbru
Gabriela Cristea: “Înainte însă de a mă apuca de pus fructele de mare pe grătar, trebuie să facem și sosurile. Fructele de mare au stat ceva timp la frigider, așa că este momentul să facem cele două sosuri și să ne ocupăm un pic și de orez, și de cartofii prăjiți, pentru că asta o să punem pe lângă ele. Să începem cu primul sos, care este foarte ușor de făcut, în sensul că avem nevoie de cantități egale de ulei de măsline și suc de lămâie. Eu am aici o lămâie și cam aceeași cantitate de ulei. O să punem peste acest sos, un praf de sare si un pic de cimbru. După ce am pus cimbrul, practic, sosul este aproape făcut pentru că mai trebuie doar să amestecăm bine, bine, până când o să se lichefieze. Pentru că practic lămâia și uleiul se vor amesteca. Și toată compoziția va căpăta așa o consistență destul de cremoasă, dar lichidă în același timp.”
Ingrediente sos de iaurt
- Iaurt
- Un cățel de usturoi ras tocat mărunt
- Sare
- Ulei de măsline
- Putină apă
Gabriela Cristea: “Și am să mai pun un sos pe bază de iaurt. Am aici un cățel de usturoi pe care îl dau prin răzătoarea cea mai mică pe care o am în casă, un praf de sare și pun de asemenea, iaurt grecesc. La final, după ce am încorporat uleiul, mai trebuie să desfac un pic sosul ca să fie un pic mai lichid, dar puneți câte un pic apă. Este momentul să punem orezul la fiert, în care am adăugat și niște sare. Tot acum prăjim și cartofii, ca să fie toate gata odată.”
Fructele de mare au fost pregătite pe grătar. Pe un platou, Gabriela a pus orezul fiert, pe marginea lui cartofii prăjiți și salata, iar deasupra fructele de mare. Lângă acest platou, a pus și sosurile în două recipiente micuțe.
Gabriela Cristea: “Am învârtit aici niște salată amestecată cu un pic de sirop de rodie, ulei de măsline și punem așa ca să fie multă culoare. Câte texturi și câte culori, este o poezie. Poftă bună, dragilor!”