Pleci in vacanta? Uite ce medicamente trebuie sa ai la tine!

Pleci in vacanta? Uite ce medicamente trebuie sa ai la tine!
Pleci in vacanta? Uite ce medicamente trebuie sa ai la tine!

In zilele liberi pe care le petreci departe de stresul cotidian vrei sa ai parte de multa relaxare si voie buna. Insa micile probleme de sanatate isi pot face aparitia, motiv pentru care este indicat sa ai cu tine cateva medicamente de baza.

Printre cele mai frecvente probleme se numara tulburarile digestive, care pot aparea ca urmare a consumului excesiv de alimente sau din cauza alterarii anumitor preparate. De aceea, e bine sa ai la tine furazolidon si imodium, medicamente care combat infectiile digestive si diareea.

In caz de arsuri stomacale si senzatie de balonare, medicii recomanda produse farmaceutice care stimuleaza digestia, precum metoclopramid (se ia cu o jumatate de ora inainte de masa), triferment (dupa masa) si dicarbocalm (dupa masa).



Pentru eventuale alergii se recomanda orice medicament din clasa antihistaminicelor, iar pentru stari de greata si varsaturi sunt necesare pastilele din clasa antivomitivelor, metoclopramidul fiind de folos si in acest caz.

In caz de insolatie usoara, medicamentele antiinflamatoare (ibuprofen) si compresele cu apa rece reduc simptomele in scurt timp, iar pentru combaterea arsurilor solare se recomanda produsele care au rolul de a calma pielea- pe baza de aloe vera, galbenele, miere etc.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies