Aceasta reteta de poale in brau se trage din Moldova. Gustul este absolut delicios si te duce cu gandul la copilarie.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 2 oua
- 25 g drojdie
- 50 g zahar
- 150 ml lapte
- 50 g unt
- 1/2 lingurita sare- 250 g branza
- 2 oua
- 100 g zahar
- 2 linguri smantana
- esenta de rom
Preparare:
Etapa 1: In cuva masinii de paine pus faina,facand o gropita la mijloc,in care pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Lasat
Etapa 2: Adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Lasat masina sa-si faca treaba si cand aluatul arata asa..
Etapa 3: Trecut la treaba.Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate.Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza.
Etapa 4: In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa branza.
Etapa 5: Le mai punem cate un mot de aluat,le ungem cu ou batut si le transferam in tava tapetata cu hartie de copt.Le mai lasam putin sa creasca,apoi le dam la cuptor,pana se rumenesc.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro