Pomana porcului reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pomană porcului , prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D.
Citește și: Rețetă de Friptură cu cartofi wedges și sos alb cu ciuperci. Vei impresiona toți invitații!
Rețetă de Pomana porcului la ceaun
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de pomana porcului , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 2 ore
Timp total – 2 ore și 30 minute
Porții – 6 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Pomana porcului la ceaun
Ingrediente pentru vin fiert (op ț ional)
- vin roșu
- sare
- piper
- un măr
Ingrediente pentru pomana porcului
- o bucată mare de cotlet de porc (după preferințe)
- o lingură mare de untură
- o gutuie
- un măr
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
Ingrediente pentru mămăligă
- apă
- sare (după gust)
- mălai
- urdă
Ingrediente pentru servire
- murături (după preferințe)
Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!
Mod de preparare - Pomana porcului la ceaun
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a pregăti focul pentru pirostria noastră, pentru că această rețetă de pomana porcului se poate prepara și afară, în aer liber, pe pirostrie. Bineînțeles că rețeta se poate pregăti și în casă, însă de această dată, o vom pregăti în aer liber, direct pe pirostrie, la ceaun.
Pasul 2. Mai departe, vom așeza un ceaun pe pirostrie, pe care îl vom umple pe jumătate, cu vin roșu și un sfert de cană de sare. Amestecăm din când în când cu ajutorul unei linguri de lemn, iar mai apoi tăiem felii un măr și îl adăugăm, de asemenea, în ceaun. Acest pas este opțional, doar în cazul în care doriți să degustați o cană de vin roșu fiert, în timp ce vă bucurați de preparatul nostru tradițional românesc.
Pasul 3. Acum ne vom ocupa de carnea de porc, pentru preparatul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de o bucată mare de cotlet de porc, pe care cu ajutorul unui cuțit special de carne, o vom tăia în felii mai groase, iar ulterior în bucățele potrivite.
Pasul 4. Între timp îndepărtăm și primul ceaun de pe pirostrie și degustăm vinul fiert pe care l-am preparat. Acum vom avea nevoie de un alt ceaun, în care vom adăuga o lingură mare de untură și o vom pune deasupra focului, iar din când în când mai amestecăm, pentru a se topi complet.
Pasul 5. După ce ne-am asigurat că untura s-a topit complet, începem să adăugăm, rând pe rând, bucățile de carne de porc. Atenție însă! Nu trebuie să uităm, ca din când în când să mai amestecăm cotletul nostru de porc, pentru a se găti uniform pe toate părțile.
Citește și: Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe. Ușor de preparat pentru masa de Crăciun!
Pasul 6. Mai departe, vom tăia în bucățele potrivite o gutuie și o vom adăuga și pe ea în ceaunul nostru, peste carnea de porc. Imediat apoi, tăiem și un măr de dimensiuni potrivite și îl adăugăm și pe el în ceaun. La un interval mic de timp, vom mai amesteca preparatul și îi vom adăuga sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 7. Între timp, vom prepara o mămăligă delicioasă cu urdă. Așadar, vom începe prin a tăia învelișul de la urdă și îl vom îndepărta complet. Într-un alt ceaun, punem apă, sare și îl punem pe foc. Când apa s-a înfierbântat, începem să adăugăm treptat, mălai, în timp ce amestecăm continuu, până se îngroașă și se prepară mămăliga noastră delicioasă. Când este gata, o luăm din ceaun și o transferăm direct peste urdă, cât să o acopere.
Pasul 8. În momentul în care pomana porcului este gătită îndeajuns de mult și de bine, îndepărtăm ceaunul de pe foc și așezăm preparatul într-un bol de dimensiuni mai mari. Se poate servi alături de mămăligă cu urdă și murături, iar rețeta este gata!
Pomana porcului la ceaun este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!