Pentru o seara perfecta in familie poti incerca sa prepari rapid aceasta reteta usoara de porc in crusta de boabe de mustar si piper.
Ingrediente:
450 gr cotlet de porc,
2 linguri boabe de muştar,
2 linguri boabe de piper negru,
3 linguri sare,
3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se spală carnea, de mai multe ori, în apă rece. Se aşează pe prosoape absorbante, pentru a înlătura apa de pe carne care se pune apoi pe un pat de sare.
Odată scoasă carnea de la rece, se înlătură sarea în exces şi se unge cu ulei, apoi se tăvăleşte prin boabele de muştar şi piper negru.
Se încălzeşte cuptorul la 165 grade şi se introduce carnea pentru 1 oră. Dacă doriţi o crustă crocantă, pentru ultimele 10 minute puteţi creşte temperatura cuptorului până la 200 grade.
După ce scoateţi carnea din cuptor, lăsaţi-o să se răcească la temperatura camerei pentru 5- 10 minute, apoi o puteţi porţiona.
Serviţi cotletul alături de garnitura preferată: în cazul de faţă, cu piure de cartofi, verdeaţă şi usturoi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro