Postul. Tot ce trebuie să faci atunci când posteşti. Ce făceai greşit până acum

Postul. Tot ce trebuie să faci atunci când posteşti. Ce făceai greşit până acum
Postul. Tot ce trebuie să faci atunci când posteşti. Ce făceai greşit până acum

Toţi credincioşii ştiu ce e Postul. Află tot ce trebuie să faci atunci când posteşti.

Postul. În primele două zile din post nu mâncăm nimic

Postul. Folosim expresia: intrăm în post. Postul are nevoie de o pregătire. In înţelepciunea Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, în cazul Postului Sfintelor Paşti avem patru săptămâni pregătitoare înainte de lăsatul secului. Intrăm aşa, treptat, mai întâi lipsindu-ne de carne, pe urmă de celelalte alimente pe care le numim noi „de frupt”. După aceea, în primele două zile din post nu mâncăm nimic.

Aşa zice rânduiala: luni şi marţi, iar miercuri până la Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, nu mâncăm. Ne lipsim şi de bucuria Liturghiei luni şi marţi în prima săptămână a postului; sunt zile aliturgice, în care nu săvârşim Liturghia.( vezi ce înseamnă când visezi că ai murit)

Postul. Care sunt dezlegările

După aceea, aţi văzut cum Biserica vine cu dezlegări.

In postul aspru al Sfintelor Patimi avem două dezlegări la peşte: la 25 martie şi la Florii. Sunt şi momente în care avem dezlegare la vin şi la untdelemn. In ultima săptămână, ajungem în Sâmbăta lui Lazăr să mâncăm icre. Ştiuţii Părinţi au dezlegat la icre; nu la peşte, doar la icre. A doua zi au dezlegat la peşte, de Florii. In Săptămâna Patimilor, luni, marţi miercuri nimic. Abia joi mâncăm, după Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, când avem dezlegare şi la vin şi untdelemn.
Apoi iar nu mâncăm, până în luminata zi a învierii. După Înviere, Biserica vine, cum ştiţi, cu o săptămână întreagă de mâncare de frupt, cum a venit şi înainte de post. Apoi, pe toată perioada până la Rusalii, miercurea şi vinerea Biserica dă dezlegare la peşte.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Postul. Care sunt cele mai răspândite greșeli alimentare

E clar că Postul are multe regului. Cele mai răspândite greșeli alimentare pe care le fac oamenii în perioada postului este faptul că aceștia consumă în special produse de patiserie și cartofi, alimente care nu conțin elementele esențiale de care are nevoie organismul. Sunt recomandate fructele și legumele, în stare crudă sub formă de salate sau preparate termic.

Legumele asigură organismul cu vitaminele necesare și sunt o sursă importantă de fibre. Nelipsite din meniul alimentar ar trebui să fie conopida, broccoli, varza chinezească, frunzele de rucola. Totodată, este necesar să fie consumate și legume rădăcinoase, cum este morcovul, pătrunjelul, țelina sfecla și altele. Produsele din soia, de asemenea, pot fi consumate, dar nu mai des de două ori pe săptămână. Un regim alimentar de post, ținut corect, are un efect pozitiv asupra organismului, deoarece contribuie la detoxifierea acestuia.
În anumite situații, regimul alimentar de post nu este recomandat persoanelor care au afecțiuni ale aparatului digestiv, cum ar fi gastritele, pancreatite sau alte afecțiuni cronice. Nu se recomandă regimul alimentar de post nici copiilor, femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Profeţia lui Arsenie Boca: ''România va fi înconjurată de flăcări… Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă''

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies