Postul, un bun prilej de detoxifiere

Postul, un bun prilej de detoxifiere
Postul, un bun prilej de detoxifiere

In prag de sarbatori, in mod special reprezentantele feminine sunt dornice de a urma diete. Un bun prilej de a se pregati pentru petrecerile fastuoase de sarbatori, un bun prilej de a fi mai atente la silueta si numarul de kilograme, in perioada de post detoxifierea este ca si implicita.

Desigur, daca stiu sa urmeze si un plan echilibrat din punct de vedere al nutritiei, au toate sansele ca dupa post sa isi castige sansa de a se infrupta din bunatatile specifice.

Cand vine vorba de detoxifiere, specialistii spun ca postul este o perioada favorabila de care sa tineti cont. Pentru ca exista si influenta si motivatie religioasa, totul pare sa fie mai usor ca de obicei.

Trebuie stiut faptul ca asta nu inseamna o maniera de compromis, ci mai degraba un efort ce aduce ulterior numeroase beneficii. Organismul acumuleaza in timp tot felul de toxine, din cauza proastei sau haoticei alimentatii si nu numai. Cand se va realiza un repaos din acest punct de vedere, insotit de consum de lichide sub forma de ceaiuri spre exemplu, se stimuleaza digestia mai usoara si implicit se ajuta procesul de eliminare a toxinelor, ajungandu-se la detoxifiere.

Repere despre detoxifierea blanda si de efect

Un aspect totalmente gresit este a se urma asa zisa dieta drastica, cu post sever sau chiar post negru. Nu orice organism tolereaza asta si in general este o practica deloc indicata. In schimb, se recomanda:

- Multa apa, ceaiuri, suc de fructe si legume. Nu numai ca sunt necesare a fi consumate pentru nivelul de hidratare zilnica, insa unele ceaiuri spre exemplu sunt recomandate ca avand un rol de detoxifiere.

-  Supe si ciorbe, pentru ca sunt nutritive insa slab calorice si, sub forma lor lichida, nu avantajeaza asimilarea de grasimi. Pot fi de asemenea asociate cu felul doi la o masa.

-  Consum mai mare de fructe si legume. Acestea sunt sursa de sanatate.

Recomandari de la Vitamix

Magazinul naturist VitaMIX dispune de o larga lista de optiuni pentru cele interesate de o cura de detoxifiere in aceasta perioada.

Iata si cateva dintre recomandari, produse ce se vor gasi aici:

Fructe de Goji

Bogate in antioxidanti, in mod special in carotenoizi si zexanthin (un antioxidant puternic, care se regaseste in compozitia multor legume si fructe), fructele de goji sunt un real ajutor in protejarea retinei oculare si  a imbunatatirii vederii.

Cafea Verde Macinata

Cafeaua verde contine cantitati mari de acid clorogenic si acid cafeic, ce actioneaza ca un tonic general si neutralizeaza radicalii liberi care ataca structura sistemului celular. Nu are efecte negative, fiind un antioxidant excelent ce acceleaza procesele metabolice, diminueaza riscul de diabet, un adevarat remediu pentru detoxifierea organismului.

Acestea sunt doar 2 exemple dintre cele ce se gasesc in cadrul magazinului online vitamix.ro. Exista produse naturiste ce au efect de inhibare a apetitului, altele hidrateaza, elimina toxinele, ajuta la detoxifiere sau chiar si in procesul de digestie.

Avand in vedere ca sunt produse cu extract din plante, acestea sunt sigure pentru consum, mai cu seama daca se asociaza cu o dieta echilibrata si sunt urmate toate indicatiile de consum.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Chec de post cu avocado - Nu ai mai mancat asa ceva niciodata

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies