Deși s-au făcut dezinfecții, în marile orașe, pericolul la care suntem expuși din cauza țânțarilor nu trebuie neglijat.
În cazul în care suntem victima unei astfel de înțepături nu trebuie să intrăm în panică. Doctorul Tudor Ciuhodaru ne atenționează cu privire la cele cinci semne de care trebuie să ținem cont înainte de a ne prezenta la spital. De asemenea, doctorul a postat pe pagina sa de Facebook și câteva sfaturi utile pentru această perioadă.
Deși, este dificil să previi înțepătura de țânțari, există diferite metode de a ne feri de aceste experiențe neplăcute.
Ce trebuie să știți despre înțepăturile de țânțari
Țânțarii sunt purtători de virusuri și bacterii. Iar printr-o simplă înțepătură ei pot transmite boli precum, virusul West Nile sau Malaria.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Este recomandat să fiți atenți la simptomele ce pot apărea în urma înțepăturii de țânțar. Dacă nu se acționează la timp acestea pot fi chiar letale. De asemenea, în cazul în care simptomele nu cedează va fi necesară spitalizarea și tratarea cu medicație intravenoasă.
Poate fi vorba chiar de o reacție la boala transmisă.De obicei, formele severe care persistă cu febră, dureri musculare și urticarie se vor îmbunătății cam după o săptămână de la înțepătură. Pentru starea de mâncărime poți să aplici și un pachet de gheață direct pe zona afectată.
Prevenția este cea mai bună alternativă
Necesar ar fi să evitați statul afară odată ce soarele a apus.
Și activitățile în aer liber trebuie reduse pe timpul serii. Totodată, nu uitați să purtați haine mai lungi peste care să aplicați anumite substanțe ce pot respinge țânțarii. Utilizați și plase contra insectelor la geamurile din casă.Nu trebuie să vă îngrijorați foarte tare, deoarece virusul nu se poate transmite de la o persoană la alta prin contact fizic. Iar șansele să vă îmbolnăviți de la o singură înțepătură sunt totuși mici.