Exista sanse considerabile de a ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale, avertizeaza medicii. Pilulele contraceptive trebuie luate corect pentru a asigura rezultate optime.
O sarcina nedorita in aceste cazuri este, in general, rezultatul erorilor umane. Cu alte cuvinte, daca nu sunt administrate corect, anticonceptionalele isi pierd eficienta.
De asemenea, este posibil ca, in combinatie cu alte medicamente, riscul de sarcina sa nu fie complet exclus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Uiti sa iei pilula
Una dintre principalele cauze ale instalarii unei sarcini in aceste cazuri este faptul ca ai uitat sa iei o data pilula. Dupa cum stim, functia acestui medicament este de a inhiba ovulatia cu hormoni sintetici precum progesteron si estrogen. Omiterea dozei corespunzatoare conduce la reducerea cantitatii acestor hormoni, intrerupandu-le astfel functia.
Cand permitem aparitia acestui dezechilibru hormonal, ne expunem la o posibila sarcina.
Schimbarea orei de administrare
Multe dintre contraceptivele orale necesita luarea unei doze zilnice la aceeasi ora. Anticonceptionalele pe baza de progesteron si estrogen nu pot fi luate decat in orarul indicat.
Daca pilula care contine numai progesteron nu se administreaza la aceeasi ora in fiecare zi, exista riscul ca efectul sau sa se piarda, conducand la un risc de sarcina.
Citeşte continuarea pe Copilul.ro.