Poți să mănânci fructe de mare în post. Ce spun reprezentații bisericii?

poti sa mananci fructe de mare in post
Poți să mănânci fructe de mare în post. Ce spun reprezentații bisericii?

Există nenumărate alimente pe care nu știm dacă le putem consuma sau nu în timpul postului. Însă fructele de mare se numără printre ele sau nu?

Află din rândurile următoare dacă poți sau nu să mănânci fructe de mare în post, dar și ce părere au reprezentanții bisericii despre acest subiect destul de discutat.

 

Motivul pentru care se crede că fructele de mare sunt de post

Anumite persoane consideră că fructele de mare sunt de post.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că fructele de mare erau consumate în post de către călugării din Muntele Athos, acum multă vreme. Însă acest lucru se întâmpla, pentru că aceștia nu aveau altă hrană la dispoziție. Astfel, aceasta este doar o excepție din cauza condițiilor extreme.

Chiar și în Muntele Athos se obișnuia să se consume fructe de mare doar în cazul unor priveghiuri absolut extenuante și îndelungate.

Prin urmare, dezlegarea la fructe de mare și icre a existat doar în astfel de cazuri, în zilele de sâmbătă, duminică sau de sărbători, în momentele în care călugării participau la priveghiuri de lungă durată, iar înainte cu o săptămână consumau doar legume și fructe.

alimente de post

Citeste si: Ce nu ai voie să mănânci când ai VARICELĂ? Care este lista alimentelor interzise

 

Fructele de mare sunt de post sau nu, în prezent

Postul poate reprezenta o adevărată provocare pentru persoanele care sunt obișnuite să consume orice tip de carne în mod obișnuit. Conform celor spuse anterior, fructele de mare fiind sub formă de carne, în prezent, acestea sunt complet interzise în post. Excepție fac doar zilele în care există Dezlegare la pește.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Iar pentru a înțelege mai bine de ce NU avem voie să consumăm fructe de mare în post, există două mari motive. Primul este legat de faptul că Iisus și-a oferit trupul pe cruce pentru noi, astfel renunțând la propria lui persoană, prin urmare și noi trebuie să renunțăm la carne, în semn de recunoștință și iubire.

Iar un al doilea motiv este legat de faptul că trebuie să ne înfrânăm plăcerile trupești, printre care se numără și anumite alimente, precum fructele de mare.

fructe de mare

Citeste si: Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

 

Ce spun reprezentanții bisericii

Concluzia generală și din punctul de vedere al multor reprezentanți ai bisericii este că fructele de mare sunt asimilate peștelui, prin urmare, se permite să le consumăm DOAR în zilele în care este Dezlegare la pește.

Părintele Bogdan Ivanov susține faptul că majoritatea persoanelor tind să fie tentați să creadă despre fructele de mare că sunt de post, pentru că sunt considerate de către călugării greci, de post.

Însă aceștia au fost obișnuiți să se hrănească cu fructele de mare chiar și în post, deși nu era dezlegare la pește, din cauza faptului că nu aveau prea multe alte surse de hrană.

În aceeași idee continuă și arhimandritul Mihail Daniliuc, însă legat de călugării din Sfântul Munte, susținând faptul că o altă tradiție este legată de acești călugări care nu aveau ce sa mănânce, moment în care Maica Domnului li s-a arătat și i-a sfătuit să consume fructe de mare. Astfel, a apărut și Dezlegarea la pește, care la fel ca în cazul acestor călugări, se face doar în situații limită și nu are loc în toate posturile.

ce spun reprezentatntii bisericii despre fructele de mare in post

Citeste si: DESCOPERĂ: Cură de detoxifiere de 10 zile cu sucuri verzi. Scăpați de toxine și apelați la această cură de detoxifiere

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Cu ce poți înlocui carnea în perioada postului

Vinete  – nu numai că te ajută să înlocuiești carnea, ci îți oferă și o mulțime de beneficii organismului tău. Ține cont ca atunci când le prepari să nu adaugi o cantitate foarte mare de ulei. Se recomandă prepararea la grătar, pentru a te bucura de un meniu cu adevărat delicios.

Conopidă  – sursă bogată de proteine, conopida poate să fie consumată destul de des în post. Cu toate că este destul de greu de integrat în anumite feluri de mâncare, veți vedea că se va transforma într-un preparat cu adevărat deosebit.

Cartofi  – în perioada postului, veți transforma cartofii într-un fel principal de mâncare. Puteți alege să îi consumați alături de o salată. Astfel, veți avea o masă copioasă și veți simți și starea de sațietate de care aveți nevoie pentru a vă satura și fără consumul de carne.

Fasolea  – și această conține o cantitate mare de proteine și este folosită foarte des în prepararea diverselor feluri de mâncare pentru post. Datorită acesteia, organismul nostru va primi substanțele de care are nevoie pentru a funcționa la fel de bine, chiar dacă proteina animală lipsește.

Ciupercile  – pot înlocui cu succes carnea, datorită cantității mari de fibre pe care o conțin, dar și a vitaminei B și a acidului folic. Acestea se regăsesc în nenumărate rețete de post, preparându-se în diferite moduri, pentru un meniu sănătos și de post.

alimente care pot inlocui carnea in post

Citeste si: CITEȘTE: Ce să faci pentru poftă de mâncare



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies