Castravetii au un continut mare de apa (95%), enzime, vitamine (A, B1, B2 si C), sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc, mangan si iod.
O cura cu aceasta leguma este extrem de indicata deoarece este un bun depurativ, ajutand la evacuarea apei retinute, dizolvarea acidului uric si la eliminarea substantelor toxice din organism. In plus, are efect antiinflamator.
Orice persoana stie ca intr-o cura de slabire cel mai important lucru este sa elimini si nu sa depui. Castravetele este leguma perfecta pentru curatarea tractului digestiv, pentru ca stimuleaza si usureaza tranzitul intestinal, o problema des intalnita la multe femei, mai ales in perioadele de dieta, dar si in timpul sarcinii si al menopauzei.
Fiind saraca in calorii, doar 10 kcal la 100 de grame, aceasta leguma poate fi consumata in orice cantitate doriti. In plus, este foarte satioasa. Castravetele mai are proprietatea de a ajuta la subtierea depozitelor de grasime de pe abdomen.
Dati jos doua kilograme in doua zile- Pentru cei care se pregatesc sa-si petreaca vacanta la mare si au nevoie de o dieta rapida si cu efecte sigure, recomandam cura de doua zile cu castraveti, in urma careia veti da jos aproximativ doua kilograme.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ziua 1
Mic dejun: o felie de paine cu seminte, o lingurita cu unt si 200 de grame de castravete cu verdeata.
Gustare: 125 de grame de kefir, mixat cu castravete si suc de lamaie.
Pranz: castraveti umpluti – se scobeste un castravete, iar crema de branza si smantana se mixeaza cu zeama de lamaie, ceapa tocata si marar. Se lasa la rece si se umple castravetele.
Gustare: castraveti proaspeti cu verdeata – nelimitat.
Cina: cartofi gratinati – 200 de grame de cartofi si 200 de grame de legume, dupa preferinta. Acestea se fierb, apoi se amesteca impreuna cu sunca, putin lapte si condimente, dupa gust.
Ziua 2
Mic dejun: 30 de grame de musli cu 100 de grame de fructe, la alegere si 150 de grame de iaurt.
Gustare: un mar.
Pranz: file de vita cu castravete – 80 de grame de file de vita preparat fara grasimi, doi cartofi mici fierti, patrunjel si castravete.
Gustare: un castravete.
Cina: salata de cartofi cu castravete – 200 de grame de cartofi fierti si un castravete se toaca si se amesteca. Deasupra se toarna un sos obtinut din zeama de la o lamaie, impreuna cu doua linguri cu lapte, mustar, piper si ceapa verde maruntita.
Sursa: www.doctorulzilei.ro