Povestea de film a designerului Ralph Lauren. Cum și-a creat un imperiu în domeniul modei

Povestea de film a designerului Ralph Lauren
Povestea de film a designerului Ralph Lauren. Cum și-a creat un imperiu în domeniul modei

Află care este povestea incredibilă a designerului Ralph Lauren, cel mai bogat personaj din industria modei, la nivel intenațional, în acest moment.

Ralph Lauren, pe numele său real, Ralph Lifshitz, s-a născut pe data de 14 octombrie 1939, în Bronx. Acesta provine dintr-o familie de evrei, destul de modestă, având încă doi frați mai mari, părinții săi fiind emigranți veniți din Belarus.

Din cauza discriminărilor pe care le înfruntau zi de zi la școală, Ralph și Jerry, fratele său, au hotărât să schimbe numele familiei în Lauren. Pe atunci, designerul avea doar 16 ani.

Ralph Lauren avea un gust aparte în materie de modă încă din adolescență, găsindu-și inspirația în look-ul personajelor celebre de la acea vreme, Fred Astaire și Cary Grant. Acesta construia ținute neobișnuite, întrucât realiza combinații inedite din uniforme școlare și piese vintage.

Citeste si: 6 branduri de incaltaminte de dama apreciate in intreaga lume

Povestea lui Ralph Lauren

Ralph Lauren și-a început cariera ca agent de vânzări

Ralph Lauren a studiat managementul afacerilor la Baruch College în Manhattan timp de doi ani, însă ulterior a realizat că nu este cariera pe care și-o dorește și a renunțat. Acesta s-a înrolat și în armata americană o bună perioadă de timp și ulterior, a primit un post de agent de vânzări în cadrul companiei Brooks Brothers.

Ajungând într-o companie care producea cravate, Ralph Lauren le-a propus managerilor să introducă un model de cravată în stil European pe piață, însă ideea nu a fost pe placul acestora. Astfel că, tânărul a decis să își creeze propria afacere în modă și așa a luat naștere compania sa, care producea cravate obținute din petice de material.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

La început, tânărul antreprenor vindea cravate în magazinele mici ale New York-ului, însă ceea ce multă lume nu știe este că întâlnirea cu Neiman Marcus a fost cea care i-a schimbat viața. Acesta a comandat 100 de duzine de cravate semnate Ralph Lauren.

ralph lauren biografie

Citeste si: Topul celor mai frumoase rochii purtate de celebritatile de la Hollywood in 2011!Tie care iti place cel mai mult?

Ralph Lauren a creat ținutele din filmul „The Great Gatsby”

Designerul a declarat, în repetate rânduri, că secretul succesului său a fost perseverența. În anii ’70, Ralph Lauren a lansat o colecție inedită de costume în stil masculin destinate femeilor și astfel, a apărut pentru prima dată pe piață celebra emblemă „Polo”.

În anul 1972, s-a lansat cea mai importantă colecție a designerului Ralph Lauren sub numele „Polo”, piesele create fiind propuse în 24 de culori.

Designerul a primit propunerea de a crea hainele din celebrul film The Great Gatsby  și astfel a devenit cunoscut la nivel intenațional.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În 2007, Ralph Lauren deținea 35 de magazine în SUA, 23 dintre acestea purtând emblema Ralph Lauren Purple.  Aceste magazine se regăseau în următoarele orașe: Atlanta, Beverly Hills, Boston, Charlotte, Washington DC, Chicago, Costa Mesa, Palo Alto, Philadelphia, Phoenix, San Diego, Short Hills, Montreal, Troy, Dallas, Denver, Honolulu, Houston, Las Vegas, Manhasset, New York și Palm Beach.

Citeste si: Portret de designer, Michael Kors!

Averea lui Ralph Lauren se ridică la 7 miliarde de dolari

În 1997, veniturile lui Ralph Lauren se ridicau la 5 miliarde dolari, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduți designeri din lume.

Ralph Lauren este un mare iubitor şi colecţionar de maşini rare, deținând nu mai puțin de 70 de automobile. Acesta este cunoscut ca un mare filantrop, întrucât, de-a lungul anilor, a făcut donații fabuloase în scopuri caritabile.

În acest moment, averea designerului se ridică la aproximativ 7 miliarde de dolari, fiind declarat de Forbes cea mai bogată personalitate din industria modei la nivel internațional.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum mănâncă Rocsana Marcu rasolul în centrul Dubaiului? "Mmm, nu există ceva mai bun decât atât!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies